Μελέτη της αναστολής της λιπιδικής υπεροξείδωσης και της αντιθρομβωτικής δράσης από δείγματα μονοποικιλιακών κόκκινων κρασιών της ελληνικής επικράτειας

Κοντογιώργης, Χρήστος/ Παπαδόπουλος, Αθανάσιος/ Ταραλά, Μαρία/ Εξαρχοπούλου, Βασιλική


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΚοντογιώργης, Χρήστοςel
dc.contributor.advisorΠαπαδόπουλος, Αθανάσιοςel
dc.contributor.authorΤαραλά, Μαρίαel
dc.contributor.authorΕξαρχοπούλου, Βασιλικήel
dc.date.accessioned2014-05-12T12:46:02Zel
dc.date.accessioned2018-02-28T15:14:18Z-
dc.date.available2014-05-12T12:46:02Zel
dc.date.available2018-02-28T15:14:18Z-
dc.date.issued2014-05-12T12:46:02Zel
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9785-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής → Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, 2011 - αρ.εισ.1857el
dc.description.abstractΗ Μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει πληθώρα τροφίμων που περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες όπως για παράδειγμα το κόκκινο κρασί το οποίο είναι πολύ πλούσιο σε φαινολικές ενώσεις οι οποίες δρουν προστατευτικά στον ανθρώπινο οργανισμό κατά πλήθους ασθενειών που προκαλεί η οξειδωτική καταπόνηση του οργανισμού. Το κόκκινο κρασί είναι μια ιδιαίτερα πλόυσια πηγή αντιοξειδωτικών διότι τα φλαβονοειδή που περιέχει αυξάνουν τη χοληστερόλη HDL και αποτρέπυν το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα. Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε η αντιοξειδωτική και αντιθρομβωτική δράση σε δείγματα μονοποικιλιακών κόκκινων κρασιών. Τα δείγματα τα προμηθευτήκαμε απο την <<Αμπελοοιμική>>. Συγκεκριμένα μελετήθηκε το ποσοστό σχηματισμού θρόμβου στο αίμα έπειτα από την προσθήκη ρυθμιστικού διαλύματος TYRODE και θρομβίνης, αφού φωτογραφήθηκε και υπολογίστηκε με τη βοήθεια του προγράμματος NIH image 1,67e. Επίσης, μελετήθηκε η πορεία της οξείδωσης διαφορετικών συγκεντρώσεων των δειγμάτων με την προσθήκη λινελαικού οξέος και αντιδραστηρίου AAPH. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων επιβεβαιώνουν τη βιβλιογραφική έρευνα για αντιοξειδωτική δράση του κόκκινου κρασιού. Ακόμη φαίνεται η ισχυρή ανασταλτική δράση των θρόμβων στο αίμα με το Αγιωργίτικο να εμφανίζει μεγαλύτερη αντιθρομβωτική δράση από το Ξινόμαυρο.el
dc.language.isoelel
dc.subjectΔείγματα κρασιώνel
dc.subjectRed wineel
dc.subjectΚόκκινο κρασίel
dc.subjectVarietal red winesel
dc.subjectGreek territoryel
dc.subjectΜονοποικιλιακών κόκκινων κρασιώνel
dc.subjectΕλληνική επικράτειαel
dc.subjectΑντιθρομβωτική δράσηel
dc.subjectLipid peroxidationel
dc.subjectΛιπιδική υπεροξείδωσηel
dc.subject.lcshΟίνοι και οινοποιία-Ελλάδα-Έρευναel
dc.subject.lcshWine and wine-Greece-Researchel
dc.titleΜελέτη της αναστολής της λιπιδικής υπεροξείδωσης και της αντιθρομβωτικής δράσης από δείγματα μονοποικιλιακών κόκκινων κρασιών της ελληνικής επικράτειαςel
dc.typeThesisel
heal.typeotherel
heal.type.enOtheren
heal.dateAvailable2018-02-28T15:15:18Z-
heal.languageelel
heal.accessfreeel
heal.recordProviderΤΕΙ Θεσσαλονίκηςel
heal.fullTextAvailabilitytrueel
heal.type.elΆλλοel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Exarchopoulou_Tarala.pdf1.83 MBAdobe PDFView/Open
Exarchopoulou_Tarala_ppt.pdf364.22 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9785
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.