Διερεύνηση των απόψεων των καταναλωτών αναφορικά με τη γνώση, τις τάσεις, τις προθέσεις τους για διαμονή σε ένα πράσινο ξενοδοχείο. Επίσης, της συμμετοχής τους σε μποϊκοτάζ και διαλογικές ενέργειες εναντίον ξενοδοχειακών αλυσίδων που έχουν καταγγελθεί για ανήθικες επιχειρηματικές πρακτικές.

Τηλικίδου, Ειρήνη/ Δόσης, Βασίλειος/ Παυλίδης, Πέτρος


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Καταναλωτές;Consumers;Μποϊκοτάζ;πράσινο ξενοδοχείο;Επιχειρήσεις;Επιχειρηματικότητα;Επιχειρηματικές στρατηγικές;Ιδιωτική πρωτοβουλία
Issue Date: 19-Jun-2013
Abstract: Επιγραμματικά, οι βασικές ενότητες που ακολουθήθηκαν αφορούν τον ορισμό του προβλήματος και των στόχων της έρευνας, μετέπειτα πραγματοποείται ανασκόπηση της βιβλιογραφίας με θέματα που αφορούν γενικότερα την οικολογικά συνειδητή καταναλωτική συμπεριφορά, τον πράσινο τουρισμό και τα πράσινα ξενοδοχεία. Στη συνέχεια,παρατίθενται τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την επεξεργασία των δεδομένων και ακολουθούν τα συμπεράσματα από την επεξεργασία αυτή. Συγκεκριμένα η έρευνα διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές είναι ιδιαίτερα κοινωνικά ευαίσθητοι με τα περιβαλλοντικά ζητήματα και θετικοί όσον αφορά τα πράσινα ξενοδοχεία, καθώς με τη στάση τους έδειξαν ότι είναι πρόθυμοι να τα επισκεφτούν και να τα υποστηρίξουν. Τέλος, οι καταναλωτές δήλωσαν ότι θεωρούν υποχρέωση των εταιριών να κινούνται μέσα στα πλαίσια της ηθικής και είναι πρόθυμοι να τιμωρούν τις εταιρίες που λειτουργούν σε μη ηθικά πλαίσια.
Description: Πτυχιακή εργασία --Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας --Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης,2012/13 --AE 4932
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/4909
Appears in Collections:(πρωην) Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Dosis_Paulidis.PDF4.57 MBAdobe PDFView/Open
PAULIDIS 1.pptx214.39 kBMicrosoft Powerpoint XMLView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/4909
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.