Προβιοτικές ιδιότητες στελεχών λακτοβακίλλων απομονωμένων από κόκκους κεφίρ

Λυκοτραφίτη, Ελένη/ Μαναβάκη, Μαλαματένια


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Προβιοτικά;Παθογόνοι μικροοργανισμοί;Προβιοτικοί μικροοργανισμοί;Lactobacillus;Κεφίρ
Issue Date: 20-Mar-2015
Abstract: Σκοπός της πτυχιακής εργασίας ήταν η μελέτη στελεχών Lactobacillus kefiri απομονωμένων από κόκκους κεφίρ, ως προς τις προβιοτικές τους ιδιότητες. Ειδικότερα μελετήθηκε η αντοχή των στελεχών σε συγκεκριμένες συγκεντρώσεις χολικών αλάτων, η ανάπτυξη τους σε διαφορετικό pH καθώς και η αντιμικροβιακή δράση τους έναντι συγκεκριμένων παθογόνων μικροοργανισμών.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΓ&ΤΤ&Δ--Τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων, 2014--αα6254
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9840
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Manavaki_Malamatenia.pdf1.72 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9840
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.