Επίδραση του βουβαλίσιου και χοιρινού κρέατος στα μηχανικά οργανοληπτικά και φυσικοχημικά χαρακτηριστικά χωριάτικών λουκάνικων σε συνάρτηση με την λιποπεριεκτικότητα

Πετρίδης, Δημήτριος/ Τζήκα, Ελένη/ Διδασκάλου, Ειρήνη


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Πρωτεϊνες;Υδατάνθρακες;Λίπη;Λουκάνικο;Βουβάλι;Χοίρος;Κρέας
Issue Date: 9-Mar-2015
Abstract: Στην παρούσα εργασία έγινε η μελέτη των φυσικοχημικών και οργανοληπτικών ιδιοτήτων, η ανάλυση κατανομής της υφής και των λιπαρών οξέων, καθώς και η οργανοληπτική αξιολόγηση σε βουβαλίσια χωριάτικα λουκάνικα. Για την παρασκευή των δειγμάτων εφαρμόστηκαν δύο διαφορετικοί τύποι πειραμάτων μίξης όπου στο 1ο πείραμα χρησιμοποιήθηκαν 10 διαφορετικά ποσοστά μίξης βουβαλίσιου κρέατος (40-70%) , βουβαλίσιου και χοιρινού λίπους (0-30% και 30-0% αντίστοιχα), ενώ στο 2ο χρησιμοποιήθηκαν 5 διαφορετικά ποσοστά μίξης βουβαλίσιου και χοιρινού κρέατος (0-70% και 70-0% αντίστοιχα) με σταθερή περιεκτικότητα χοιρινού λίπους (30%). Αναλύθηκαν η περιεκτικότητα σε υγρασία, τέφρα, πρωτεΐνες, ολικό λίπος και η κατανομή των λιπαρών οξέων σε νωπά και ψημένα δείγματα
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΓΤΕΤΡΟΔ--Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων,2014--αα6233
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9838
Item type: other
Submission Date: 2018-02-28T15:15:40Z
Item language: el
Item access scheme: free
Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9838
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.