Μελέτη της επιβίωσης του παθογόνου βακτηρίου Listeria monocytogenes στα μαρούλια

Λυκοτραφίτη, Ελένη/ Πετρίδης, Δημήτριος/ Γαβριήλογλου, Πολυξένη


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Μαρούλια;Βακτήριο;Λαχανικά;Παθογόνο βακτήριο;Listeria monocytogenes;Επιβίωση;Survival;Bacterium;Lettuce;Vegetables
Issue Date: 12-Jun-2013
Abstract: The purpose of this thesis was to study the microorganisms present in lettuce and study the survival of Listeria monocytogenes at different temperatures maintenance. As part of the work describes the context and the process of tests carried out on the samples, and reference is made to the most known pathogens that can infect the lettuce.
Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας ήταν η μελέτη των μικροοργανισμών που βρίσκονται στο μαρούλι και η μελέτη της επιβίωσης της Listeria monocytogenes σε διαφορετικές θερμοκρασίες συντήρησης. Στο πλαίσιο της εργασίας περιγράφεται το πλαίσιο και η διαδικασία των αναλύσεων που διεξήχθησαν στα δείγματα, και γίνεται αναφορά στους πιο γνωστούς παθογόνους μικροοργανισμούς που μπορεί να προσβάλλουν το μαρούλι.
Description: Πτυχιακή Εργασία –ΣΤΕΤ-Δ--Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, 2011--αα 3011
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9819
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Gavriiloglou_Polyxeni.pdf767.9 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9819
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.