Εκτίμηση της διαιτητικής πρόσληψης του Λυκοπενίου στους κατοίκους του Νομού Ηλείας
Κεφαλάς, Πέτρος/ Βισβάρδη, Τατιάνα-΄Αννα
Institution and School/Department of submitter: | ΤΕΙ Θεσσαλονίκης |
Keywords: | Cancer;Καρκίνος;Health;Υγεία;County Elias;Νομός Ηλείας;Nutrition;Διατροφή;Carotenoids;Καροτενοειδή;Lycopene;Λυκοπένιο |
Issue Date: | 3-Apr-2015 |
Abstract: | Σκοπό της παρούσας εργασίας αποτελεί η εκτίμηση της ημερήσιας πρόσληψης του διαιτητικού λυκοπενίου στους κατοίκους του νομού Ηλείας και η σύγκριση των αποτελεσμάτων με άλλες χώρες. Αρχικά, γίνεται αναφορά στα καροτενοειδή και στις κατατάξεις αυτών. Έπειτα, περιγράφονται οι φυσικές ιδιότητες, η χημική δομή, οι διαιτητικές πηγές και η βιοδιαθεσιμότητα του λυκοπενίου. Τέλος, καταγράφεται ο ρόλος του λυκοπενίου σε διάφορες παθήσεις και ασθένειες όπως ο καρκίνος του προστάτη, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, οστεοπόρωση και νευροεκφυλιστικές παθήσεις. |
Description: | Πτυχιακή εργασία--ΣΤΓ&ΤΤ&Δ--Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας,2014--αα6138 |
URI: | http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9617 |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Visvardi_Tatianna-Anna.pdf | 1.83 MB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
This item is a favorite for 0 people.
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9617
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.