Μελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης αφεψημάτων από φυτά της μεσογειακής δίαιτας.Η περίπτωση του μάραθου
Παπαδόπουλος, Αθανάσιος/ Δεληγιαννίδου, Γεωργία-Ειρήνη/ Λουκμάνη, Εύα
Institution and School/Department of submitter: | ΤΕΙ Θεσσαλονίκης |
Keywords: | Μάραθος;Μεσογειακή δίαιτα;Βότανα;Φυτικά προϊόντα;Φαινόλες;Ελεύθερες ρίζες |
Issue Date: | 18-Aug-2014 |
Abstract: | Σκοπός της έρευνας αυτής είναι η διαπίστωση παρουσίας ευεργετικών για την υγεία χαρακτηριστικών στο φυτό αυτό και η πειραματική τεκμηρίωση της διαπίστωσης αυτής.Κατά την μελέτη χρησιμοποιήθηκε αποξηραμένος μάραθος από τον οποίο κατασκευάστηκαν αφεψήματα με βρασμό σε τρεις διαφορετικούς χρόνους(1', 3' και 5')και ακολούθησε εκχύλιση με τέσσερις διαφορετικούς διαλύτες αυξανόμενης πολικότητας(πετρελαϊκός αιθέρας,διεθυλαιθέρας,οξικός αιθυλεστέρας και 1-βουτανόλη). |
Description: | Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής -- Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας,2013 - 5383 |
URI: | http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9567 |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Deligiannidou_Loukmani.pdf | 2.61 MB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
This item is a favorite for 0 people.
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9567
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.