Διερεύνηση των απόψεων, των στάσεων και των προθέσεων των καταναλωτών απέναντι στα πράσινα ξενοδοχεία. Επίσης διερεύνηση των προθέσεων τους για διαλογικό ηθικό καταναλωτισμό και για αρνητικό ηθικό καταναλωτισμό απέναντι σε ξενοδοχειακές αλυσίδες που έχουν καταγγελθεί για ανήθικες επιχειρηματικές πρακτικές

Δελησταύρου, Αντωνία/ Τύμπα, Μαρία/ Τσιάρας, Στυλιανός


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Ξενοδοχείο;Green hotels;Ecological hotels;Οικολογικά ξενοδοχεία;Hotel;Οικολογικό μάρκετινγκ;Πράσινα ξενοδοχεία;Boycotts, Consumer;Μποϋκοτάζ, Καταναλωτικό;Συμπεριφορά, Καταναλωτική;Behavior, Consumer;Τουριστικές υπηρεσίες;Tourist services;Ecological marketing;Αγ.Νικόλαος (Καρπενήσι, Ευρυτανία);Ag. Nikolaos (Karpenisi, Eyrytania)
Issue Date: 15-Dec-2013
Abstract: Η παρούσα ερευνητική μελέτη έχει σαν σκοπό την παροχή ορθολογικής πληροφόρησης στη Διοίκηση της ξενοδοχειακής μονάδας «ΛΙΘΟΣ» στον Αγ.Νικόλαο του Νομού Ευρυτανίας. Η πτυχιακή αυτή εργασία, αποτελεί έρευνα πεδίου που πραγματοποιήθηκε σε 180 νοικοκυριά του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε με Προσωπική Συνέντευξη και το όργανο συλλογής στοιχείων που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα δομημένο ερωτηματολόγιο συντάκτες του οποίου είναι οι κ. Δρ Τηλικίδου Ε. και Δελησταύρου Α.. Τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν από τα αποτελέσματα της έρευνας είναι πως οι καταναλωτές φαίνεται να διατηρούν μία πολύ θετική στάση απέναντι στα πράσινα ξενοδοχεία, ο αριθμός των οποίων συνεχώς αυξάνεται. Επίσης οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να μποϊκοτάρουν ξενοδοχειακές αλυσίδες που έχουν καταγγελθεί για «ανήθικες πρακτικές» και ενώ είναι αρκετά πρόθυμοι να προσπαθήσουν να επηρεάσουν μέσα από συζητήσεις το κοινωνικό τους περιβάλλον, φαίνεται να διατηρούν μία ουδέτερη στάση για επιπλέον δράσεις Διαλογικού Ηθικού Καταναλωτισμού.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΔΟ--Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης, 2013--αα5347
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/4767
Appears in Collections:(πρωην) Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tsiaras_Timpa.pdf2.57 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/4767
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.