Βαθμός ικανοποίησης των επιχειρημάτων της πόλης Κατερίνης από τις παρεχόμενες σε αυτούς. Λογιστικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες από το ιδιωτικά λογιστικά γραφεία. (Bachelor thesis)

Επιχειρήσεις -- Ελλάδα -- Κατερίνη/ Συρανίδης, Γεώργιος


Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο οι επιχειρηματίες της πόλης της Κατερίνης είναι ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που λαμβάνουν από τα λογιστικά τους γραφεία και να αναδειχθεί μέσω της έρευνας το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν τα λογιστικά γραφεία της περιοχής εν λόγω περιοχής. Η παρούσα εργασία επιχειρεί αρχικά να περιγράψει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες που εντοπίζονται στην Περιοχή της Κατερίνης. Στη συνέχεια περιγράφονται στα στοιχεία που ένας επιχειρηματίας διαθέτει και στη συνέχεια δίνεται ο ορισμός της επιστήμης της Λογιστικής. Παρουσιάζονται οι απαιτήσεις του επαγγέλματος και αναφέρονται οι δεξιότητες εκείνες που είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική του άσκηση. Παράλληλα γίνεται περιγραφή της ευθύνης που έχει ένας λογιστής απέναντι στον πελάτη του αλλά και απέναντι στο φορολογικό και νομοθετικό καθεστώς της χώρας του. Ακολουθεί ο ορισμός της υπηρεσίας, ενώ γίνεται προσπάθεια να περιγραφτούν οι ποιοτικές λογιστικές υπηρεσίες. Αποσαφηνίζονται οι έννοιες της ικανοποίησης του πελάτη από τις υπηρεσίες που δέχεται και της ικανοποίησης του επιχειρηματία. Ακολουθεί ποσοτική έρευνα η οποία ευελπιστεί να παρουσιάσει το επίπεδο ικανοποίησης των επιχειρηματιών από τις λογιστικές υπηρεσίας που τους προσφέρονται και να αναδειχθούν οι πιθανοί λόγοι δυσαρέσκειάς τους.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης - Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Subject classification: Επιχειρήσεις -- Ελλάδα -- Κατερίνη
Business enterprises -- Greece -- Katerini
Συμβουλευτικές εταιρείες
Consulting firms
Λογιστική -- Εξυπηρέτηση πελατών
Accounting -- Customer services
Business enterprises -- Greece -- Katerini
Keywords: λογιστική επιστήμη;Accounting;δεοντολογία λογιστή;deontology of accountant;λογιστικές υπηρεσίες;accounting services;Ικανοποίηση επιχειρηματιών από λογιστικές υπηρεσίες;satisfaction of businessmen from accounting services
Description: Πτυχιακή εργασία - Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης - Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής,2019 (α/α 11082)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14990
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
SIRANIDIS.pdf1.18 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14990
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.