Εξακρίβωση των κυριότερων χαρακτηριστικών που επιδρούν στην αποτελεσματικότητα μιας τηλεοπτικής διαφήμισης (Bachelor thesis)

Συναρέλλη, Σοφία/ Μπέης, Θωμάς


Η παρούσα πτυχιακή εργασία, έχει σκοπό να μελετήσει τα χαρακτηριστικά μιας τηλεοπτικής διαφήμισης, που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητά της. Αυτό το πετυχαίνει με συνδυασμό δευτερογενούς και πρωτογενούς έρευνας. Η δευτερογενής έρευνα αναφέρει κάποια γενικά στοιχεία της διαφήμισης, ενώ απαριθμεί και αναλύει κάποια χαρακτηριστικά της τηλεοπτικής διαφήμισης, τα οποία είναι: το συγκινησιακό στοιχείο, τα στερεότυπα, το σλόγκαν, η χρήση δημοφιλούς προσώπου, το λογότυπο, η μουσική, η δράση-πλοκή, το χιούμορ και το δράμα. Ακόμα, δίνει στοιχεία για την αποτελεσματικότητα μιας διαφήμισης και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να μετρηθεί. Η πρωτογενή έρευνα, που είχε σκοπό τη δημιουργία ενός πληροφοριακού συστήματος που να βοηθά το διαφημιστή στη δημιουργία μιας νέας τηλεοπτικής διαφήμισης, πραγματοποιήθηκε δείχνοντας σε 100 ανθρώπους 5 διαφημίσεις και βάζοντάς τους να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο για την κάθε μία από αυτή. Οι ερευνητές συνδύασαν τα αποτελέσματα αυτών των ερωτηματολογίων, με τις αντικειμενικές απαντήσεις που έδωσαν οι ίδιοι σε ένα ερωτηματολόγιο που έθετε τα αντικειμενικά χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων 5 διαφημίσεων. Τα αποτελέσματα, αναλύθηκαν στο πρόγραμμα MAD, και έβγαλαν κάποια πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια τηλεοπτική διαφήμιση, ώστε να είναι αποτελεσματική, όπως π.χ. ότι όταν μία διαφήμιση δεν έχει ούτε χιούμορ ούτε δράμα δεν αρέσει στο κοινό και δεν πετυχαίνει σύνδεση με το προϊόν/υπηρεσία που διαφημίζεται κ.α.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Subject classification: Television advertising
Τηλεοπτική διαφήμιση
Television advertising--Research
Τηλεοπτική διαφήμιση -- Έρευνα
Keywords: Τηλεόραση;Τηλεοπτική διαφήμιση;Έρευνα;Television advertising;Research;Television;Αποτελεσματικότητα τηλεοπτικής διαφήμισης;Television advertising effectiveness
Description: Πτυχιακή εργασία - Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας – Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, 2017 α.α. 8832
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14193
Appears in Collections:(πρωην) Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΜΠΕΗΣ-ΣΥΝΑΡΕΛΗ.pdfΣυναρέλλη/ Μπέης, Πτυχιακή 635.77 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14193
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.