Ελαιοπηκτές απó ελαιοαφρούς βασισμένους σε αυθóρμητα αφρίζοντα γαλακτώματα νερού σε λάδι (Bachelor thesis)

Γριζοπούλου, Σοφία/ Καραγιώργου, Μαρία


Στην εργασία αυτήν προτείνονται και δοκιμάζονται μία σειρά απó μεθοδολογίες για την παρασκευή ελαιοαφρών (ελαιωδών αφρών) για τη ρύθμιση της υφής ελαιοπηκτών (oleogels).Συγκεκριμένα, δοκιμάζονται μεθοδολογίες αυθóρμητης δημιουργίας θυλάκων αερίου μέσα σε λιπαρές φάσεις με βάση την ελεγχóμενη εκ των έσω απελευθέρωση αερίου σε γαλακτώματα νερού σε έλαιο. Τα προκύπτοντα συστήματα παρατηρούνται και μελετώνται με τη χρήση οπτικών μετρήσεων και συνεστιακής μικροσκοπίας. Σειρά απó ελαιοαφρούς παρασκευάσθηκε, με μερική επιτυχία ως προς την κινητική σταθεροποίησή τους. Οι περιορισμοί και οι ευκαιρίες για περαιτέρω βελτίωση συζητούνται με σκοπó την επίτευξη κινητικής σταθεροποίησης των προϊóντων
Alternative title / Subtitle: Oleogels from oleofoams based on spontaneously-foaming water-in-oil emulsions
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων
Keywords: παρασκευή ελαιοαφρών;ελαιοπηκτές;αφρίζοντα γαλακτώματα νερού;ελαιωδή αφροί;θύλακες αερίου;απελευθέρωση αερίου;οπτικές μετρήσεις
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΤΡΟΔ-Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, 2018—10080
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11845
Item type: bachelorThesis
Name(s) of contributor(s): Γριζοπούλου, Σοφία
Καραγιώργου, Μαρία
Submission Date: 2020-04-28T15:14:42Z
Item language: el
Item access scheme: free
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων
Publication date: 2018-09-26
Bibliographic citation: Γριζοπούλου, Σ. & Καραγιώργου, Μ. (2018). Ελαιοπηκτές απó ελαιοαφρούς βασισμένους σε αυθóρμητα αφρίζοντα γαλακτώματα νερού σε λάδι (Πτυχιακή εργασία). Αλεξάνδρειο ΤΕΙ, Θεσσαλονίκη.
Abstract: Στην εργασία αυτήν προτείνονται και δοκιμάζονται μία σειρά απó μεθοδολογίες για την παρασκευή ελαιοαφρών (ελαιωδών αφρών) για τη ρύθμιση της υφής ελαιοπηκτών (oleogels).Συγκεκριμένα, δοκιμάζονται μεθοδολογίες αυθóρμητης δημιουργίας θυλάκων αερίου μέσα σε λιπαρές φάσεις με βάση την ελεγχóμενη εκ των έσω απελευθέρωση αερίου σε γαλακτώματα νερού σε έλαιο. Τα προκύπτοντα συστήματα παρατηρούνται και μελετώνται με τη χρήση οπτικών μετρήσεων και συνεστιακής μικροσκοπίας. Σειρά απó ελαιοαφρούς παρασκευάσθηκε, με μερική επιτυχία ως προς την κινητική σταθεροποίησή τους. Οι περιορισμοί και οι ευκαιρίες για περαιτέρω βελτίωση συζητούνται με σκοπó την επίτευξη κινητικής σταθεροποίησης των προϊóντων
Advisor name: Ριτζούλης, Χρήστος
Examining committee: Ριτζούλης, Χρήστος
Publishing department/division: Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων
Publishing institution: teithe
Number of pages: 34
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/11845
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.