Κροκίδωση γαλακτωμάτων υπό την επίδραση μυξίνης: Ρεολογία & Μικροδομή

Ριτζούλης, Χρήστος/ Ξεντέ, Ελένη


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΡιτζούλης, Χρήστοςel
dc.contributor.authorΞεντέ, Ελένηel
dc.date.accessioned2013-07-06T20:49:30Zel
dc.date.accessioned2018-02-28T15:15:41Z-
dc.date.available2013-07-06T20:49:30Zel
dc.date.available2018-02-28T15:15:41Z-
dc.date.issued2013-07-06T20:49:30Zel
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9938-
dc.descriptionΠτυχιακή Εργασία--ΣΤΕΤ-Δ--Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, 2009--αα 1603el
dc.description.abstractΗ συμπεριφορά γαλακτωμάτων ελαίου σε νερό υπό την επίδραση της γλυκοπρωτεΐνης της σιέλου, της μυξίνης, μελετάται με ρεολογικές μεθόδους. Τα αποτελέσματα συσχετίζουν φαινόμενα κροκίδωσης υπό την επίδραση της γλυκοπρωτεΐνης με την ανάπτυξη μικροδομών από το διαχωρισμό των φάσεων κατά την παραπάνω κροκίδωση. Οι παραπάνω μικροδομές σε συσχετισμό με τη ρεολογία μπορούν να ερμηνεύσουν την κιναισθητική αντίληψη του κρεμώδους των τροφίμων στο στόμα. Οι πειραματικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι εξής: Μέτρηση μεγέθους σταγονιδίων των γαλακτωμάτων, μέτρηση φαινομενικού ιξώδους των γαλακτωμάτων και μέτρηση τελεστών ρεολογικής συμπεριφοράς των γαλακτωμάτων στο δυναμικό Ρεόμετρο. Η ερευνα απέδειξε ότι η μυξίνη -Προκαλεί στα γαλακτώματα κροκίδωση -Συντελεί στην αύξηση της απόλυτης τιμής του φαινομενικού ιξώδους τους -Συμβάλει στην αλλαγή της ρεολογικής τους συμπεριφοράς -Οδηγεί στην εμφάνιση του φαινόμενου της αποκορύφωσης.el
dc.description.abstractThe oil in water emulsions behavior under the influence of the salivary glycoprotein of myxinis, studied by rheological methods. The results correlate flocculation phenomena under the influence of the glycoprotein in the development of microstructures by phase separation in said flocculation. These microstructures in correlation with the rheology can interpret the kinesthetic perception of food creamy mouth.el
dc.language.isoelel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδαel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-Share Alike 3.0 Greeceel
dc.subjectΚροκίδωσηel
dc.subjectΜικροδομήel
dc.subjectFood technologyel
dc.subjectΓαλακτώματαel
dc.subjectΡεολογίαel
dc.subjectΤεχνολογία τροφίμωνel
dc.subjectMicrostructureel
dc.subjectRheologyel
dc.subjectEmulsionsel
dc.subjectFlocculationel
dc.subject.lcshFlocculationel
dc.subject.lcshRheologyel
dc.subject.lcshEmulsionel
dc.subject.lcshΤεχνολογία τροφίμωνel
dc.subject.lcshΓαλακτώματαel
dc.subject.lcshΓαλακτοκομικά προϊόντα--Ρεολογίαel
dc.subject.lcshΓαλακτωματοποιητέςel
dc.titleΚροκίδωση γαλακτωμάτων υπό την επίδραση μυξίνης: Ρεολογία & Μικροδομήel
dc.titleFlocculation emulsions under the influence myxinis: Rheology & Microstructureel
dc.typeThesisel
heal.typeotherel
heal.type.enOtheren
heal.dateAvailable2018-02-28T15:16:41Z-
heal.languageelel
heal.accessfreeel
heal.recordProviderΤΕΙ Θεσσαλονίκηςel
heal.fullTextAvailabilitytrueel
heal.type.elΆλλοel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Xente_Eleni.pdf1.24 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9938
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.