Επίδραση του τρυγικού και μυρμηγκικού οξέως στην διάβρωση λευκοσιδηρούχων περιεκτών στην βιομηχανία τροφίμων

Παπαστεργιάδης, Ευθύμιος/ Ζώτος, Αναστάσιος/ Ζυγογιάννη, Ευσταθία/ Γρηγοριάδης, Ζαχαρίας


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Κονσέρβες;Διάβρωση αλακάριστων κονσερβών;Διάγραμμα Pourbaix;Πειράματα;Μικροανάλυση EDS;Αντιδραστήρια;Τρυγικό Οξύ;Μυρμηκικό Οξύ;Oργανικά οξέα;Αποκασσιτέρωση;Ηλεκτροχημικές αντιδράσεις;Υδατικά διαλύματα;Διάβρωση;Λευκοσίδηρος;Μεταλλικοί Περιέκτες;Metal Containers;Whitetin;Tinplate;Erosion;Aqueous solutions;Electrochemical reactions;Organic acids;Formic Acid;Tartaric Acid;Reagents;EDS Microanalysis;Experiments;Pourbaix Diagram;Tin
Issue Date: 20-Jan-2010
Abstract: Τα δύο μέταλλα που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα και συσκευασίες είναι το αλουμίνιο και ο λευκοσίδηρος. Ο λευκοσίδηρος είναι το αρχαιότερο από αυτά τα υλικά και ένα από τα πρώτα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην συσκευασία. Ο σκοπός της παρούσας εργασίας είναι: Η μελέτη της επίδρασης της συγκέντρωσης του τρυγικού και μυρμηκικού οξέος, σε διάλυμα ισογλυκόζης 18 brix, στην μορφή-έκταση του φαινομένου της διάβρωσης σε λευκοσιδηρούχο περιέκτη, όπως αυτοί χρησιμοποιούνται στην βιομηχανία.
Description: Πτυχιακή Εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής -- Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, 2009
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9870
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Grigoriadis_Zygogianni_ppt.pdf10.92 MBAdobe PDFView/Open
Grigoriadis_Zygogianni.pdf13.78 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9870
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.