Μέση σύσταση (ξηρή ουσία, ολικό άζωτο, τέφρα) και κατανομή λιπαρών οξέων σε 40-50 δείγματα από σφάγια βουβάλων προερχόμενα από το μήκιστοθωρακοσφυϊκό μυ

Πετρίδης, Δημήτριος/ Σκαρλής, Χαράλαμπος


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Fat;Total nitrogen;Mikisto thorakosfyiko muscles;Λίπος;Ολικό άζωτο;Ξηρή ουσία;Μήκιστο θωρακοσφυϊκό μυς;Κρέας;Meat;Dry substance
Issue Date: 27-Nov-2015
Abstract: The purpose of this study is to evaluate the influence of sex buffalo in average composition (moisture, ash, protein, total fat) of meat and the breakdown of fatty acids of fat. Initially, an analysis of the meat, the chemical composition and the factors affecting it. Then performed an experimental research to study the impact of gender buffalo in the middle composition of meat and breakdown of fatty acids. Finally, given the conclusions which emerged from the study.
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη της επίδρασης του φύλου των βουβαλιών στη μέση σύσταση (υγρασία, τέφρα, πρωτεΐνες, ολικό λίπος) του κρέατος και η κατανομή των λιπαρών οξέων του λίπους. Αρχικά, γίνεται ανάλυση του κρέατος, της χημικής του σύστασης και των παραγόντων που την επηρεάζουν. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται μια πειραματική έρευνα με σκοπό τη μελέτη της επίδρασης του φύλου των βουβαλιών στη μέση σύσταση του κρέατος και την κατανομή των λιπαρών οξέων. Τέλος, παρατίθενται τα συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν από την έρευνα.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΓΤΕΤΡΟΔ--Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, 2015--αα6650
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9868
Item type: other
Submission Date: 2018-02-28T15:15:53Z
Item language: el
Item access scheme: free
Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Skarlis_Xaralampos.pdf1.18 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9868
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.