Μελέτη της παρουσίας των σταφυλόκοκκων και ειδικότερα του S. Aurus στο μανούρι

Παπαντωνίου, Δημήτριος/ Πετρίδης, Κωνσταντίνος


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Probiotic dairy product;Προβιοτικό γαλακτοκομικό προϊόν;Bacteria;Προϊόν ζύμωσης γάλακτος;Βακτήρια;Fermented milk product;Μανούρι;Cream cheese
Issue Date: 18-Jun-2013
Abstract: Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε η παρουσία σταφυλόκοκκων και ειδικώς του S aureus στο μανούρι. Αναλύθηκαν 25 δείγματα, 5 διαφορετικών βιομηχανιών. Όλα τα δείγματα μανουριού βρέθηκαν μολυσμένα με βακτήρια του γ. Staphylococcus και πιο συγκεκριμένα, 11 από αυτά ήταν μολυσμένα με S aureus. Mε βάση τις προδιαγραφές του κανονισμού 2073/2005 κατατάχτηκαν τα προϊόντα των 5 βιομηχανιών ανάλογα με την ποιότητά τους.
In the present study, the presence of staphylococci and specifically S aureus in cream cheese. They analyzed 25 samples, 5 of different industries. All samples of Manouri cheese were found infected by bacteria c. Staphylococcus and more specifically, 11 of them were infected with S aureus. Based on the requirements of Regulation 2073/2005 were classified products 5 industries depending on their quality.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΤ-Δ-- Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, 2013--αα 4964
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9853
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Petridis_Konstantinos.pdf899.22 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9853
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.