In vitro μελέτη της διεργασίας χώνευσης γαλακτωμάτων ελαίου σε νερό που περιέχουν ζελατίνη.

Ριτζούλης, Χρήστος/ Κανδαράκη, Γεωργία


Other Titles: In vitro study of the digestion of gelatin – contetining oil-in-water emulsions
Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Πεπτικό σύστημα;Ελαιόλαδο;Ζελατίνη;Χώνευση;In vitro
Issue Date: 8-Jun-2015
Abstract: Στην παρούσα εργασία εξετάστηκε η επίδραση των συνθηκών που επικρατούν σε ένα in vitro ανθρώπινο πεπτικό σύστημα στη σταθερότητα ενός γαλακτώματος ελαιολάδου-σε-νερό το οποίο είναι γαλακτωματοποιημένο με Tween 20 σε pH 7. Κύριος σκοπός της μελέτης ήταν η μελέτη πτυχών της διεργασία χώνευσης του γαλακτώματος σε συνθήκες που προσομοιώνουν το στοματο-γαστρικό περιβάλλον όσον αφορά την κολλοειδή κατάσταση των . Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε ένα μοντέλο που προσομοιώνει τη διαδρομή που ακολουθεί ένα γαλάκτωμα μετά την είσοδο του στο στόμα και την κατάποση του. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η μετάβαση του γαλακτώματος από το στόμα στο στομάχι οδηγεί στην ισχυρή κροκίδωση του γαλακτώματος λόγω της μεταβολής του pH αλλά και της υψηλής ιοντικής ισχύος που επικρατεί στο γαστρικό περιβάλλον. Η χρωματογραφία μοριακού αποκλεισμού φαίνεται ότι μπορεί να χρησιμεύσει για τη μελέτη της πέψης μοντέλων τροφών.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΓ&ΤΤ&Δ--Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, 2015--αα6872
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9845
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kandaraki_Georgia.pdf609.58 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9845
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.