Απομάκρυνση πρωτεϊνών από βλέννα του καρπού της μπάμιας και μελέτη της ρεολογικής συμπεριφοράς του

Γεωργιάδης, Νικόλαος/ Μεφυλοπούλου, Γεωργία/ Λιασίδου, Νατάσα


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Ρεολογική συμπεριφορά;Τρόφιμα;Ρεολογία;Πρωτεϊνες;Μπάμια
Issue Date: 24-Feb-2015
Abstract: Η μπάμια είναι ο καρπός του φυτού Ambelmoschus esculentus του γένους Malvaceae. Το χαρακτηριστικό του καρπού είναι μία βλεννώδης υφή η οποία γίνεται έντονα αντιληπτή κατά το μαγείρεμα και τη θερμική επεξεργασία. Η υφή αυτή οφείλεται στην παρουσία σειράς πολυσακχαριτών, οι οποίοι διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τη σύσταση και το φορτίο που φέρουν, το οποίο οφείλεται κυρίως στην παρουσία γαλακτουρονικού οξέος
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΓΤΕΤΡΟΔ--Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων,2014--αα5991
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9833
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9833
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.