Μεταβολές στη σύσταση τεσσάρων (4) ειδών αλιευμάτων κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο

Ζώτος, Αναστάσιος/ Α'ί'νης, Βασίλειος-Νικόλαος/ Σουρούδη, Βασιλική


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΖώτος, Αναστάσιοςel
dc.contributor.authorΑ'ί'νης, Βασίλειος-Νικόλαοςel
dc.contributor.authorΣουρούδη, Βασιλικήel
dc.date.accessioned2013-07-11T13:43:31Zel
dc.date.accessioned2018-02-28T15:14:30Z-
dc.date.available2013-07-11T13:43:31Zel
dc.date.available2018-02-28T15:14:30Z-
dc.date.issued2013-07-11T13:43:31Zel
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9811-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία--ΣΤΕΤ-Δ--Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, 2011--αα 1852el
dc.description.abstractThe average composition of all marine species subject to variations according to season, geographical catch location, size, sex and food they consume. But radical variations undoubtedly a result of re-establishment of muscular (regeneration), derived from the reproductive cycle and accompanied depletion observed catch (Karakoltsidis et al., 1995; Guner et al., 1998; Alasalvar et al., 2002; Grigorakis, 2007). Regarding the average composition, significant variation was observed in fat samples of sardines, mussels and shrimp, but not for cod. Also, all samples are sources of omega-3 fatty acids, with heavy metal concentrations within boundaries of the European Union. Moreover, every kind of analysis submitted catch, described the method used.el
dc.description.abstractΗ μέση σύσταση όλων των θαλασσίων ειδών υπόκειται σε διακυμάνσεις ανάλογα με την εποχή, τη γεωγραφική θέση αλίευσης, το μέγεθος, το φύλο και την τροφή που καταναλώνουν. Αλλά οι ριζικότερες διακυμάνσεις είναι αναμφίβολα αποτέλεσμα της εκ νέου μυϊκής συγκρότησης (ανάπλασης), που προέρχεται από τον κύκλο αναπαραγωγής και τη συνοδευμένη εξάντληση που παρατηρείται στα αλιεύματα (Karakoltsidis et al., 1995; Guner et al., 1998; Alasalvar et al., 2002; Grigorakis, 2007). Αναφορικά με τη μέση σύσταση, παρατηρήθηκε σημαντική διακύμανση σε λιπαρές ύλες των δειγμάτων σαρδέλας, μυδιού και γαρίδας, όχι όμως και του μπακαλιάρου. Επίσης, όλα τα δείγματα αποτελούν πηγές ω-3 λιπαρών οξέων, με συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων εντός ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμη, σε κάθε είδους ανάλυση που υποβάλλονται τα αλιεύματα, περιγράφεται η χρησιμοποιούμενη μέθοδος .el
dc.language.isoelel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδαel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-Share Alike 3.0 Greeceel
dc.subjectShrimpel
dc.subjectΓαρίδαel
dc.subjectΑλιεύματαel
dc.subjectCodel
dc.subjectCatchel
dc.subjectMusselsel
dc.subjectSpratel
dc.subjectΣαρδέλαel
dc.subjectΜύδιαel
dc.subjectΜπακαλιάροςel
dc.subject.lcshMusselsel
dc.subject.lcshFishes--compositionel
dc.subject.lcshShrimpel
dc.subject.lcshSpratel
dc.titleΜεταβολές στη σύσταση τεσσάρων (4) ειδών αλιευμάτων κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιοel
dc.titleChanges up four (4) types of fish during the months of March, April and Mayel
dc.typeThesisel
heal.typeotherel
heal.type.enOtheren
heal.dateAvailable2018-02-28T15:15:30Z-
heal.languageelel
heal.accessfreeel
heal.recordProviderΤΕΙ Θεσσαλονίκηςel
heal.fullTextAvailabilitytrueel
heal.type.elΆλλοel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ainis_Souroudi.pdf850.46 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9811
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.