Ποιοτική αξιολόγηση του Κυπριακού ελαιολάδου στο στάδιο παραλαβής από τα ελαιουργεία και μελέτη της οξειδωτικής σταθερότητας

Κυριτσάκης, Απόστολος/ Κωνσταντίνου, Άντρη/ Νικολάου, Ειρήνη


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Cypriot olive oil;Κατηγορίες ελαιολάδου;Ελαιουργεία;Olive oil;Categories of olive oil;Olive Mills;Ποιοτική αξιολόγηση;Οξειδωτική σταθερότητα;Κυπριακό ελαιόλαδο;Ελαιόλαδο
Issue Date: 12-May-2014
Abstract: Στην παρούσα μελέτη συγκεντρώθηκαν 40 δείγματα ελαιολάδου από διάφορα ελαιουργεία της Κύπρου κατά την περίοδο 15/10/2009 έως 25/11/2009. Στα δείγματα αυτά μελετήθηκαν οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιολάδου, όπου για το σκοπό αυτών πραγματοποιήθηκαν προσδιορισμοί της οξύτητας του αριθμού υπεροξειδίων, των ειδικών συντελεστών απορρόφησης Κ232, Κ270, των φαινολών και της οξειδωτικής σταθερότητας με τη συσκευή OSI. Η αξιολόγηση της ποιότητας τους έγινε σύμφωνα με τον κανονισμό της Ε.Ε και Δ.Σ.Ε, ως προς την αναγραφόμενη ποιότητα. Η στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων έδειξε ότι ελαιόλαδα που προέρχονται από ελαιοκάρπους που έχουν μικρό χρόνο παραμονής 1-2 μέρες πριν την άλεση παρουσιάζουν μικρή οξύτητα σε σχέση με αυτούς που είχαν μεγάλο χρόνο παραμονής περισσότερες από 3 μέρες.
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής → Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, 2011 - αρ.εισ.1845
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9798
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Konstantinou_Nikolaou.pdf1.66 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9798
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.