Συγκριτική μελέτη κοσκίνισης και σκέδασης του φωτός, ως μέθοδοι προσδιορισμού μεγέθους σωματίδιων σε αλεύρι

Ριτζούλης, Χρήστος/ Παπαδοπούλου, Χαρίκλεια/ Πανακίδης, Θεοδόσιος


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Αλεύρι;Σωματίδια σε αλεύρι;Σιτάρι;Κοσκίνισμα;Σκέδαση φωτός;Flour;Sieving;Light scattering
Issue Date: 29-Jun-2013
Abstract: Στην εργασία αυτή αρχικώς γίνεται παρουσίαση των βασικών τύπων σίτου και αλεύρων, ενώ ακολούθως γίνεται λόγος για το άμυλο και τη γλουτένη. Ακολουθεί εκτενής ανάλυση για τα σωματίδια και τη μέτρηση των μεγεθών τους, ενώ έπεται συζήτηση για την κοσκίνηση και τη σκέδαση του φωτός. Στο πλαίσιο της παρούσας εργασίας διεξήχθη σύγκριση της κοσκίνησης με τη σκέδαση φωτός ως μεθόδων προσδιορισμού του μεγέθους σωματιδίων αλεύρων, που λήφθηκαν από 10 δείγματα σίτου. Διαπιστώνεται ότι η μέθοδος της σκέδασης του φωτός σε σχέση με την μέθοδο της κοσκίνισης, δίνει τη δυνατότητα προσδιορισμού της κατανομής του μεγέθους των σωματιδίων των αλεύρων με μεγαλύτερη ακρίβεια.
This paper initially becomes presentation of the main types of wheat and flour, and then refer to the starch and gluten. Then there is an extensive analysis of the particles and measure their size, followed by a discussion on the screening and scattering of light. As part of this work was conducted comparing the sieving by light scattering as methods for determining the size of flour particles obtained 10 wheat samples. It noted that the process of scattering of light in relation to the method of screening, enables determination of the distribution of particle size flour with higher accuracy.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΤ-Δ-- Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, 2009--αα 1214
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9794
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Papadopoulou_Panakidis.pdf2.61 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9794
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.