Προτίμηση μικρογευμάτων παρασκευασμένα με προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης και η διατροφική τους αξία

Καλογιάννης, Σταύρος/ Κανλή, Ευαγγελία


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΚαλογιάννης, Σταύροςel
dc.contributor.authorΚανλή, Ευαγγελίαel
dc.date.accessioned2014-08-21T10:48:43Zel
dc.date.accessioned2018-02-28T15:09:27Z-
dc.date.available2014-08-21T10:48:43Zel
dc.date.available2018-02-28T15:09:27Z-
dc.date.issued2014-08-21T10:48:43Zel
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9766-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής -- Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας,2014 - 5682el
dc.description.abstractΑντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι ο καθορισμός των χαρακτηριστικών και των συστατικών των μικρογευμάτων, που επηρεάζουν την προτίμηση των καταναλωτών. Μέσα από τους παράγοντες που καθορίζουν τις διατροφικές επιλογές σε όλες τις ηλικίες και κοινωνικές ομάδες μπορούμε να κατανοήσουμε την επιλογή των τροφίμων στην καθημερινότητά μας και την βαρύτητα που δίνεται σε χαρακτηρισμούς προϊόντων, όπως Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. και Ε.Π.Ι.Π. για την επιλογή τους. Η επιλογή προϊόντων με ευρωπαϊκό λογότυπο ποιότητας και προέλευσης εξασφαλίζει στους καταναλωτές την ποιότητά τους, στους παραγωγούς αποκλειστικά δικαιώματα να χρησιμοποιούν την καταχωρημένη ονομασία για τα προϊόντα τους και στο κράτος έσοδα από φημισμένα προϊόντα. Τα στοιχεία από τα μικρογεύματα, τα οποία αξιολογήθηκαν στο εργαστήριο 'HEALTHY SNACKS' στα πλαίσια του συνεδρίου το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2012, επεξεργάστηκαν στατιστικά ως προς τα υλικά, τα πρακτικό τους μέρους και τη συνολική εικόνα και αποδοχή τους. Από τη στατιστική ανάλυση προέκυψαν συμπεράσματα για την τάση αξιολόγησης κάθε υλικού και χαρακτηριστικού του κάθε μικρογεύματος, τα οποία καθιστούν σαφή τα σημεία με τη μεγαλύτερη βαρύτητα για την επιλογή τους, όπως τα τυροκομικά και αρτοσκευάσματα που χρησιμοποιήθηκαν καθώς και η ευκολία για τη μεταφορά στο σάκο. Ακόμη επισημάνθηκαν οι παράγοντες εκείνοι που δεν επηρεάζουν την επιλογή των μικρογευμάτων, όπως η γαρνιτούρα, ή μπορεί ακόμη να δρουν και ως ανασταλτικοί για την επιλογή και παρασκευή τους, όπως η δυσχέρεια στην εύρεση των υλικών.el
dc.language.isoelel
dc.subjectΔιατροφήel
dc.subjectΔιατροφικές συνήθειεςel
dc.subjectΜικρογεύματαel
dc.subjectΔιατροφική αξίαel
dc.subjectΠοιότητα προϊόντωνel
dc.subjectΠοιότητα φαγητούel
dc.subject.lcshΔιατροφή-Ελλάδαel
dc.subject.lcshΠοιότητα προϊόντων-Ελλάδαel
dc.subject.lcshΔιατροφικές συνήθειεςel
dc.titleΠροτίμηση μικρογευμάτων παρασκευασμένα με προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης και η διατροφική τους αξίαel
dc.typeThesisel
heal.typeotherel
heal.type.enOtheren
heal.dateAvailable2018-02-28T15:10:27Z-
heal.languageelel
heal.accessfreeel
heal.recordProviderΤΕΙ Θεσσαλονίκηςel
heal.fullTextAvailabilitytrueel
heal.type.elΆλλοel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kanli_Euaggelia.pdf1.16 MBAdobe PDFView/Open
Kanli_Euaggelia.ppt.pdf493.72 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9766
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.