Διατροφικές συνήθειες φοιτητών και μεσογειακή διατροφή

Πρίτσα, Αγαθή/ Γεωργιάδου, Ζωή/ Τσιλίδου, Μαρία


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Διατροφή;Μεσογειακή διατροφή;Φοιτητές;Διατροφικές συνήθειες
Issue Date: 11-Mar-2014
Abstract: Στόχος της παρούσας εργασίας είναι η μελέτη των διατροφικών συνήθειων των φοιτητών. Η εργασία αποτελείτε από δυο μέρη. Πιο συγκεκριμένα: Στο πρώτο κεφάλαιο μέσα από βιβλιογραφική ανασκόπηση αναλύεται η έννοια της υγείας και παρατίθενται οι διατροφικές απαιτήσεις του ανθρωπινού οργανισμού. Βασική συνιστάμενη της υγείας του ανθρώπου είναι η διατροφή του ανθρώπινου είδους. Ανάμεσα στα διαφορά διατροφικά μοντέλα που αποτελούν αντικείμενο έρευνας είναι αυτό της μεσογειακής διατροφής, με το οποίο ασχολείται το δεύτερο κεφάλαιο. Στο τρίτο κεφάλαιο μέσα από υπάρχουσες έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί προσπαθούμε να παρουσιάσουμε στοιχεία που αφορούν τις διατροφικές συνήθειες των φοιτητών. Στο τέταρτο κεφάλαιο του δεύτερου μέρους, κάνοντας χρήση της ερευνητικής μεθόδου, και συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας ερωτηματολόγιο, το όποιο μοιράσαμε στο AΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Από τις 100 απαντήσεις που λάβαμε και, κάνοντας χρήση του στατιστικού προγράμματος SPSS εξάγαμε περιγραφικά και επαγωγικά αποτελέσματα που μας βοήθησαν να απαντήσουμε στα εξής ερωτήματα: • Που κυμαίνονται οι διατροφικές τους συνήθειες • Αν γνωρίζουν οι φοιτητές για τη Μεσογειακή διατροφή. • Και τέλος, αν επηρεάστηκαν οι διατροφικές συνήθειές από την οικονομική κρίση. Η εργασία ολοκληρώνεται με τα συμπεράσματα οπού παραθέτουμε τις διαπιστώσεις από την έρευνα μας.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΤΡΟΔ--Διατροφής και Διαιτολογίας--αα5738
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9742
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Georgiadou_Tsilidou.pdf1.98 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9742
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.