Εκτίμηση πρόσληψης λυκοπενίου στο νομό Ημαθίας
Κεφαλάς, Πέτρος/ Τσιτσελη, Γεωργία/ Χρυσοπούλου, Νίκη
Institution and School/Department of submitter: | ΤΕΙ Θεσσαλονίκης |
Keywords: | Νομός Ήμαθίας;Διατροφή;Λυκοπένιο;Καροτενοειδή;Λαχανικά |
Issue Date: | 19-Mar-2014 |
Abstract: | Ένα από τα πιο γνωστά καροτενοειδή με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση είναι το λυκοπένιο, το οποίο είναι μία κόκκινη χρωστική των φυτών. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ένα μεγάλο ενδιαφέρον από τους ερευνητές σχετικά με το ρόλο και τη δράση του λυκοπενίου στον άνθρωπο. Διάφορες μελέτες που έχουν γίνει έως τώρα έχουν υποδείξει ότι βοηθάει στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών. Στην παρακάτω εργασία γίνεται λόγος για τη χημική δομή, τη δράση του λυκοπενίου στον άνθρωπο αλλά και το ρόλο σε κάποιες ασθένειες. Τέλος γίνεται λόγος για τη έρευνα που έγινε στο Νομό Ημαθίας για την πρόσληψη λυκοπενίου. Χρησιμοποιήθηκε ερωτηματολόγιο συχνότητας τροφίμων με αυξημένη ποσότητα λυκοπενίου. Τέλος γίνεται σύγκριση με άλλες χώρες. |
Description: | Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΡΟΔ--Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας--αα5721 |
URI: | http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9721 |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Tsitseli_Chrysopoulou.pdf | 825.91 kB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
This item is a favorite for 0 people.
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9721
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.