Προσδιορισμός βαρέων μετάλλων, χαλκού (Cu) και ψευδαργύρου (Zn), σε νωπό και κονσερβοποιημένα καλαμάρια

Βλάτσιος, Γεώργιος/ Κρουστάλα, Αθανασία/ Ανδρέου, Στυλιανή


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Κονσέρβες;Κονσερβοποίηση;Canned;Canning;Τρόφιμα;Food;Τοξικότητα;Toxicity;Κονσέρβα;Tin;Ψευδάργυρος;Βαρέα μέταλλα;Χαλκός;Copper (Cu);Heavy metals;Κονσερβοποιημένα καλαμάρια;Zinc (Zn);Squids;Squid;Καλαμάρια;frozen;Κατεψυγμένα;Fresh;Νωπά;fresh squid;canned squid;Νωπά καλαμάρια
Issue Date: 11-Nov-2010
Abstract: Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας ήταν η ανίχνευση και ο ποσοτικός προσδιορισμός των βαρέων μετάλλων, χαλκού (Cu) και ψευδαργύρου (Zn), στα καλαμάρια πριν και μετά την επεξεργασία τους στην κονσερβοποίηση, δεδομένου ότι η βιολογική επίδραση αυτών των μετάλλων εξαρτάται από την περιεκτικότητά τους στα τρόφιμα, αφού σε υψηλές συγκεντρώσεις είναι τοξικά.
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής -- Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2010 -- αα 240
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9715
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kroustala_Andreou.pdf8.22 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9715
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.