Προσδιορισμός βαρέων μετάλλων, χαλκού (Cu) και ψευδαργύρου (Zn), σε νωπό και κονσερβοποιημένα καλαμάρια
Βλάτσιος, Γεώργιος/ Κρουστάλα, Αθανασία/ Ανδρέου, Στυλιανή
Institution and School/Department of submitter: | ΤΕΙ Θεσσαλονίκης |
Keywords: | Κονσέρβες;Κονσερβοποίηση;Canned;Canning;Τρόφιμα;Food;Τοξικότητα;Toxicity;Κονσέρβα;Tin;Ψευδάργυρος;Βαρέα μέταλλα;Χαλκός;Copper (Cu);Heavy metals;Κονσερβοποιημένα καλαμάρια;Zinc (Zn);Squids;Squid;Καλαμάρια;frozen;Κατεψυγμένα;Fresh;Νωπά;fresh squid;canned squid;Νωπά καλαμάρια |
Issue Date: | 11-Nov-2010 |
Abstract: | Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας ήταν η ανίχνευση και ο ποσοτικός προσδιορισμός των βαρέων μετάλλων, χαλκού (Cu) και ψευδαργύρου (Zn), στα καλαμάρια πριν και μετά την επεξεργασία τους στην κονσερβοποίηση, δεδομένου ότι η βιολογική επίδραση αυτών των μετάλλων εξαρτάται από την περιεκτικότητά τους στα τρόφιμα, αφού σε υψηλές συγκεντρώσεις είναι τοξικά. |
Description: | Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής -- Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2010 -- αα 240 |
URI: | http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9715 |
Appears in Collections: | Πτυχιακές Εργασίες |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Kroustala_Andreou.pdf | 8.22 MB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
This item is a favorite for 0 people.
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9715
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.