Αξιολόγηση κατάστασης θρέψης και ποιότητας ζωής σε ασθενείς με καρκίνο του ανώτερου πεπτικού συστήματος

Γραμματικοπούλου, Μαρία/ Φιλίππου, Ανδρονίκη/ Καραμπάση, Ευθαλία


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Θρέψη;Upper digestive system;Ανώτερου πεπτικού συστήματος;Cancer;Καρκίνος;Patients;Ασθενείς;Quality of life;Ποιότητα ζωής;Nutrition
Issue Date: 6-Aug-2015
Abstract: This paper evaluated the nutritional status and quality of life in patients with cancer of the upper digestive system. Initially an extensive reference to the malnutrition of cancer patients, presented the methodology used for the study, the sample of the study and evaluation of nutritional status through anthropometric variables, haematological and biochemical tests, systemic inflammation, the characteristics of the disease and social and demographic characteristics. Finally, the results and the conclusions drawn from the study.
Στην εργασία αυτή αξιολογείται η κατάσταση θρέψης και η ποιότητας ζωής, σε ασθενείς με καρκίνο του ανώτερου πεπτικού συστήματος. Αρχικά γίνεται μια εκτεταμένη αναφορά στη δυσθρεψία των ασθενών με καρκίνο, παρουσιάζεται η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για την μελέτη, το δείγμα της μελέτης και η αξιολόγηση της κατάστασης θρέψης μέσω των ανθρωπομετρικών μεταβλητών, των αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, της συστηματικής φλεγμονής, των χαρακτηριστικών της νόσου και των κοινωνικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών. Τέλος, παρατίθενται τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την μελέτη.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΓΤΕΤΡΟΔ--Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2015--αα6706
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9710
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Karabasi_Filippou.pdf3.1 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9710
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.