Αξιολόγηση κατάστασης θρέψης και ποιότητας ζωής σε ασθενείς με καρκίνο του ανώτερου πεπτικού συστήματος

Γραμματικοπούλου, Μαρία/ Φιλίππου, Ανδρονίκη/ Καραμπάση, Ευθαλία


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΓραμματικοπούλου, Μαρίαel
dc.contributor.authorΦιλίππου, Ανδρονίκηel
dc.contributor.authorΚαραμπάση, Ευθαλίαel
dc.date.accessioned2015-08-06T09:08:30Zel
dc.date.accessioned2018-02-28T15:05:33Z-
dc.date.available2015-08-06T09:08:30Zel
dc.date.available2018-02-28T15:05:33Z-
dc.date.issued2015-08-06T09:08:30Zel
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9710-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία--ΣΤΕΓΤΕΤΡΟΔ--Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2015--αα6706el
dc.description.abstractThis paper evaluated the nutritional status and quality of life in patients with cancer of the upper digestive system. Initially an extensive reference to the malnutrition of cancer patients, presented the methodology used for the study, the sample of the study and evaluation of nutritional status through anthropometric variables, haematological and biochemical tests, systemic inflammation, the characteristics of the disease and social and demographic characteristics. Finally, the results and the conclusions drawn from the study.el
dc.description.abstractΣτην εργασία αυτή αξιολογείται η κατάσταση θρέψης και η ποιότητας ζωής, σε ασθενείς με καρκίνο του ανώτερου πεπτικού συστήματος. Αρχικά γίνεται μια εκτεταμένη αναφορά στη δυσθρεψία των ασθενών με καρκίνο, παρουσιάζεται η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για την μελέτη, το δείγμα της μελέτης και η αξιολόγηση της κατάστασης θρέψης μέσω των ανθρωπομετρικών μεταβλητών, των αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, της συστηματικής φλεγμονής, των χαρακτηριστικών της νόσου και των κοινωνικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών. Τέλος, παρατίθενται τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την μελέτη.el
dc.language.isoelel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδαel
dc.rightsAttribution-NonCommercial-Share Alike 3.0 Greeceel
dc.subjectΘρέψηel
dc.subjectUpper digestive systemel
dc.subjectΑνώτερου πεπτικού συστήματοςel
dc.subjectCancerel
dc.subjectΚαρκίνοςel
dc.subjectPatientsel
dc.subjectΑσθενείςel
dc.subjectQuality of lifeel
dc.subjectΠοιότητα ζωήςel
dc.subjectNutritionel
dc.subject.lcshMalnutrition--Greece--Thessalonikiel
dc.subject.lcshΔυσθρεψία--Ελλάδα--Θεσσαλονίκηel
dc.subject.lcshDigestive organs--Cancer--Greece--Thessalonikiel
dc.subject.lcshΠεπτικό σύστημα--Καρκίνος-- Ελλάδα--Θεσσαλονίκηel
dc.titleΑξιολόγηση κατάστασης θρέψης και ποιότητας ζωής σε ασθενείς με καρκίνο του ανώτερου πεπτικού συστήματοςel
dc.titleEvaluation of nutritional status and quality of life in patients with cancer of the upper digestive tractel
dc.typeThesisel
heal.typeotherel
heal.type.enOtheren
heal.dateAvailable2018-02-28T15:06:33Z-
heal.languageelel
heal.accessfreeel
heal.recordProviderΤΕΙ Θεσσαλονίκηςel
heal.fullTextAvailabilitytrueel
heal.type.elΆλλοel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Karabasi_Filippou.pdf3.1 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9710
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.