Μελέτη της αντιοξειδωτικής ικανότητας καθώς και οργανοληπτική αξιολόγηση στο έγχυμα και αφέψημα του τίλιου

/ Παπαδόπουλος, Α./ Κασιμίδου, Βαρβάρα/ Ανανιάν, Αναΐντα


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Φιλύρα;Αντιοξειδωτικά;Φαινόλες;Φλαμούρι;Βότανα;Οργανοληπτικός έλεγχος;Τίλιο και αντιοξειδωτική ικανότητα;Μεσογειακή διατροφή;Τσάι τίλιο
Issue Date: 12-Sep-2014
Abstract: Σκοπός της μελέτης αυτής είναι, η αξιολόγηση της αντιοξειδωτικής δράσης του Μεσογειακού Βοτάνου Τίλιο ή Φιλύρα ή Φλαμούρι και η διερεύνηση των ευεργετικών ιδιοτήτων τους για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αρχικά πραγματοποιείται μια ιστορική αναδρομή της χρήσης του βοτάνου και της Μεσογειακής διατροφής. Στη συνέχεια, παρουσιάζεται ο ρόλος που παίζουν τα αντιοξειδωτικά και οι ελεύθερες ρίζες , καθώς και η περιεκτικότητά τους στα τρόφιμα, η παραλαβή φυτικών συστατικών με τη μέθοδο της εκχύλισης. Τέλος, διενεργήθηκε πειραματική μελέτη με οργανοληπτικό- ποιοτικό έλεγχο των δυο διαφορετικών ροφημάτων του αφεψήματος και του εγχύματος σε τέσσερις διαφορετικούς διαλύτες αυξανόμενης πολικότητας (πετρελαϊκός αιθέρας, διαιθυλαιθέρας, οξικός αιθυλεστέρας και 1-βουτανόλη).
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής -- Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2014 -- αα6183
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9628
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kasimidou_Ananian.pdf2.5 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9628
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.