Πως επηρεάζει η διατροφή στην εμφάνιση και την έκβαση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Καραγκιόζογλου-Λαμπούδη, Θωμαή/ Κουφάκης, Ιωάννης


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Διατροφή;Nutrients;Βιταμίνη C;Nutrition;Θρεπτικά συστατικά;Mediterranean diet;Vitamin C;Μεσογειακή διατροφή;Ρευματοειδής αρθρίτιδα;Rheumatoid arthritis
Issue Date: 3-Apr-2015
Abstract: Σκοπό της παρούσας εργασίας αποτελεί ο προσδιορισμός κάποιων νέων στοιχείων που εμπλέκουν τη διατροφή με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Αρχικά, δίνεται ο ορισμός της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, τα συμπτώματά της, η θεραπεία και η φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπισή της. Έπειτα, δίνεται έμφαση στον σημαντικό ρόλο που παίζει η διατροφή ως προδιαθεσικός παράγοντας της νόσου, καθώς επίσης στη βελτίωση των συμπτωμάτων της. Στη συνέχεια, περιγράφεται η προστατευτική δράση διαφόρων μικροθρεπτικών συστατικών για την πρόληψη της εμφάνισης της ανόσου αυτής. Τέλος, πραγματοποιείται αναφορά στα προστατευτικά αποτελέσματα που υπάρχουν λόγω της μεσογειακής διατροφής στην ρευματοειδής αρθρίτιδα.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΓ$ΤΤ$Δ--Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας,2014--αα 6142
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9621
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Koufakis_Ioannis.pdf542.11 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9621
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.