Σύγκριση εκτίμησης θρεπτικής κατάστασης Ελλήνων αθλητών υψηλού επιπέδου ανάλογα με το άθλημα

Παπαδοπούλου, Σουζάνα/ Ντινέ, Ανγκέλ


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Fat;Λίπος;Proteins;Πρωτεϊνες;Carbohydrates;Υδατάνθρακες;Vitamins;Βιταμίνες;Nutrition;Διατροφή;Athletes;Αθλητές
Issue Date: 31-Mar-2015
Abstract: Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η συγκριτική εκτίμηση της θρεπτικής κατάστασης Ελλήνων αθλητών 17 αθλημάτων τις καθημερινές και αγωνιστικές ημέρες, με βάση το άθλημα που ασκούν και το φύλο τους. Αρχικά γίνεται μια εννοιολογική προσέγγιση των όρων διατροφή και αθλητική διατροφή και πώς αυτή επηρεάζει την ανάπτυξη του ανθρώπινου σώματος και την ενέργεια των αθλητών. Στη συνέχεια αναλύεται η λήψη των μακροθρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτεϊνες και λίπος) με την τροφή για την παροχή ενέργειας, αναδόμησης και ανάπλασης των ιστών και των μικροθρεπτικών συστατικών (βιταμίνες-ανόργανα συστατικά) για την παραγωγή ενέργειας, στη σύνθεση αιμοσφαιρίνης (Hb), στη διατήρηση της υγείας των οστών, στην επαρκή ανοσοποιητική λειτουργία και στην προστασία των ιστών από οξειδωτική βλάβη. Τέλος, περιγράφεται ο ρόλος των γευμάτων πριν κατά τη διάρκεια και το τέλος των αγώνων.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΔΤΓ&ΤΤ&Δ--Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας,2014--αα6153
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9613
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Dine_Angel.pdf1.27 MBAdobe PDFView/Open
Dine_Angel.ppt.pdf485.37 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9613
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.