Οι υπερτροφές στη σύγχρονη διατροφή

Πρίτσα, Αγαθή/ Σίσιου, Ελένη/ Ξανθού, Μαγδαληνή


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Nutrition;Μακροθρεπτικά συστατικά;Μicronutrients;Διατροφή;Μacronutrients;Μικροθρεπτικά συστατικά;Nutrients;Θρεπτικά συστατικά;Superdrinks;Υπερποτά;Superfoods;Υπερτροφές
Issue Date: 23-Mar-2015
Abstract: Σκοπό της παρούσας εργασίας αποτελεί η ενημέρωση σχετικά με τις υπερτροφές και τα υπερποτά, τα οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς επίσης και ο σημαντικός ρόλος που κατέχουν στην σύγχρονη διατροφή. Αρχικά, δίνονται οι ορισμοί των υπερτροφών και των θρεπτικών συστατικών και ακολουθεί μια ιστορική αναδρομή σχετικά με τις υπερτροφές. Στη συνέχεια, αναλύονται τα μακροθρεπτικά και τα μικροθρεπτικά συστατικά κατηγορίες των οποίων είναι οι βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά τα μέταλλα και τα ιχνοστοστοιχεία. Τέλος, πραγματοποιείται μια μακροσκελής ανάλυση σε σχέση με τις υπερτροφές καθώς και τα υπερποτά.
Description: Πτυχιακή Εργασία-- ΣΤΓ & ΤΤ & Δ--Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2014--αα6124
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9588
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sisiou_Ksanthou.pdf4.53 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9588
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.