Η βιολογική καλλιέργεια της ελιάς στην Ελλάδα

Παλάτος, Γεώργιος/ Δραγουδάκη, Βασιλική/ Φωτεινάτου, Μαρία


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΠαλάτος, Γεώργιοςel
dc.contributor.authorΔραγουδάκη, Βασιλικήel
dc.contributor.authorΦωτεινάτου, Μαρίαel
dc.date.accessioned2014-02-18T21:45:43Zel
dc.date.accessioned2018-02-28T14:45:50Z-
dc.date.available2014-02-18T21:45:43Zel
dc.date.available2018-02-28T14:45:50Z-
dc.date.issued2014-02-18T21:45:43Zel
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9336-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας -- Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, 2011 - αρ.εισ.1742el
dc.description.abstractΗ ελαιοκαλλιέργεια είναι μια δραστηριότητα τεράστιας σημασίας για την χώρα μας. Είναι παράδοση από τους αρχαίους χρόνους, κάτι σαν εθνική κληρονομιά και είναι πολλές οι ποικιλίες που καλλιεργούνται σήμερα σε όλη την χώρα, ανάλογα με τις εδαφοκλιματικές συνθήκες κάθε περιοχής. Η ελαιοκαλλιέργεια στην Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε μαζί με την αμπελοκαλλιέργεια τον έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της αγροτικής παραγωγής. Μια ανάπτυξη όμως η οποία βασίστηκε στην υπερβολική χρήση χημικών λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και γεωργικών μηχανημάτων. Όλα αυτά τα προβλήματα μαζί με την σταδιακή κατάργηση της προστασίας των τιμών και της μείωσης των επιδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση , οδήγησαν ορισμένους πρωτοπόρους καλλιεργητές στην αναζήτηση, διερεύνηση και ανάπτυξη εναλλακτικών μεθόδων γεωργικής παραγωγής.Σ’ αυτήν λοιπόν την μελέτη εξετάζονται λεπτομερειακά όλες οι πτυχές της τεχνικής καλλιέργειας στη βιοκαλλιέργεια ελιάς που χρησιμοποιούνται σήμερα καθώς επίσης και τα προβλήματα και οι λύσεις που προτείνονται ούτως ώστε οι προοπτικές που διανοίγονται στο άμεσο μέλλον να οδηγήσουν την ελαιοκαλλιέργεια σε ποιοτική αναβάθμιση και σε προσοδοφόρο κλάδο της γεωργικής παραγωγής.el
dc.language.isoelel
dc.subjectBiological agricultureel
dc.subjectΒιολογική καλλιέργεια ελιάςel
dc.subjectΒιολογική γεωργίαel
dc.subjectΕλαιοκαλλιέργειαel
dc.subjectBiological culture of oliveel
dc.subjectΚαλλιέργεια ελιάςel
dc.subjectΕλλάδαel
dc.subjectOliveel
dc.subjectΕλιάel
dc.subjectΒιολογική καλλιέργειαel
dc.subject.lcshΕλιά-Οργανική γεωργία-Ελλάδαel
dc.subject.lcshOlive-Organic farming-Greeceel
dc.subject.lcshOrganic farming-Greeceel
dc.subject.lcshΕλιά-Οργανική γεωργίαel
dc.subject.lcshOlive-Organic farmingel
dc.titleΗ βιολογική καλλιέργεια της ελιάς στην Ελλάδαel
dc.typeThesisel
heal.typeotherel
heal.type.enOtheren
heal.dateAvailable2018-02-28T14:46:50Z-
heal.languageelel
heal.accessfreeel
heal.recordProviderΤΕΙ Θεσσαλονίκηςel
heal.fullTextAvailabilitytrueel
heal.type.elΆλλοel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Dragoudaki_Foteinatou-ppt.pdf1.25 MBAdobe PDFView/Open
Dragoudaki_Foteinatou.pdf1.29 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/9336
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.