Ο Θεσμός της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Ελλάδα. Το προφίλ του Έλληνα Ασφαλιζόμενου και η στάση του απέναντι σε αυτήν (Δήμος Δαφνουσίων Φθιώτιδος)

Σαμαθρακής, Βαγής/ Καραΐσκος, Δημήτριος


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Farmers;Private insurance;Δημοσκοπική έρευνα;Research;Insurance Market;Ασφαλιστική αγορά;Fthiotida;Prefecture of Fthiotida;Αγρότες;Έρευνα;Φθιώτιδα;Νομός Φθιώτιδος;Δήμος Δαφνουσίων;Ιδιωτική ασφάλιση
Issue Date: 2-Dec-2010
Abstract: Η συγκεκριμένη έρευνα έχει στόχο να εντοπίσει το μέγεθος αποδοχής της ιδιωτικής ασφάλισης των αγροτών του Δήμου Δαφνουσίων. Προσπαθεί δηλαδή να εντοπίσει ποιοι αποδέχονται την ιδιωτική ασφάλιση ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες τους, όπως επίσης και τους λόγους για τους οποίους ασφαλίζονται οι γεωργοί. Σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας,είναι η μελέτη και κατανόηση μιας κοινωνικά ευαίσθητης ομάδας, όπως είναι ο αγροτικός πληθυσμός της Ελλάδας και η συμπεριφορά και στάση της απέναντι στους ασφαλιστικούς φορείς με βάση τις διεθνείς κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα. Συγκεκριμένα σκοπός της εργασίας είναι, να μελετήσει τη στάση των αγροτών ενός μικρού Δήμου της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, όπως είναι ο Δήμος Δαφνουσίων, για την ιδιωτική ασφάλιση παρουσιάζοντας και αναλύοντας τα αποτελέσματα της δημοσκοπικής έρευνας που έχει γίνει με τη μορφή ερωτηματολογίου.
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας -- Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, 2010
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/8871
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Karaiskos_Dimitrios.pdf3.89 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/8871
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.