Η στάση των καταναλωτών απέναντι στην αγορά βιολογικών προϊόντων κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης σε μεγάλο αστικό κέντρο (Αθήνα) και σε μια επαρχιακή πόλη (Κοζάνη)

Μαυρίδης, Σάββας/ Ντεμογιάννη, Σταυρούλα/ Ζήκα, Αναστασία-Γεωργία


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Οικονομική κρίση;Economic crisis;Συμπεριφορά, Καταναλωτική;Behavior, Consumer;Καταναλωτές;Products, Biological;Προϊόντα, Βιολογικά;Consumers
Issue Date: 17-Sep-2014
Abstract: Η εξασφάλιση της τροφής στην σημερινή κοινωνία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείτε να αντιμετωπίσει. Οι απεριόριστες ανάγκες και οι περιορισμένοι πόροι είναι αυτά που διογκώνουν το πρόβλημα και οδήγησαν τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους στην υπέρ εντατικοποίηση των συστημάτων παραγωγής με απώτερο στόχο την υψηλή απόδοση τόσο στα φυτικά όσο και στα ζωικά προϊόντα. Οι πρακτικές αυτές όμως οδήγησαν σιγά σιγά στην απαξίωση των πηγών και στην υποβάθμιση της διατροφικής αξίας των παραγόμενων προϊόντων. Για τον λόγο αυτό ο άνθρωπος αναζήτησε άλλες τεχνικές καλλιέργειας και κτηνοτροφίας, που ενώ θα παράγουν ικανή ποσότητα τροφής, θα διασφαλίζουν την αειφόρο ανάπτυξη του περιβάλλοντος. Αυτό είναι βασική αρχή για την βιολογική γεωργία.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΔΟ--Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης, 2013--αα5482
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/5106
Appears in Collections:(πρωην) Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Demogianni_Zika.pdf2.68 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/5106
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.