Μελέτη φυσικοχημικών παραμέτρων του πόσιμου νερού σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Σαμαράς, Πέτρος/ Τσιτσιπάς, Χρυσόστομος


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Drinking water;Groundwater;North Greece;Πόσιμο νερό;Water;Ρύπανση;Water Quality;Υδάτινοι πόροι;Μόλυνση νερού;Βόρεια Ελλάδα
Issue Date: 20-Jun-2013
Abstract: The preparation of this work was designed to give the feeling that water, underground and surface, is an integral part of the natural environment. In the present study detected the quality of drinking water in parts of Northern Greece. Occurred volumetric and spectrophotometric assays, generating results for the physico-chemical parameters examined. Then was statistical control of these results with the aim to draw conclusions for how impacts on water quality geographical origin of the sample, the terrain, the time of sampling time.
Η εκπόνηση της παρούσας εργασίας είχε ως στόχο να δοθεί η αίσθηση ότι το νερό, υπόγειο και επιφανειακό, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του φυσικού περιβάλλοντος. Στην παρούσα εργασία ανιχνεύεται η ποιότητα του πόσιμου νερού σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας. Έλαβαν χώρα ογκομετρικές και φασματοφωτομετρικές αναλύσεις, οι οποίες απέδωσαν αποτελέσματα για τις φυσικοχημικές παραμέτρους που εξετάστηκαν. Στη συνέχεια έγινε στατιστικός έλεγχος των αποτελεσμάτων αυτών, με στόχο να εξαχθούν συμπεράσματα για τον τρόπο με τον οποίο επιδρά στην ποιότητα του νερού η γεωγραφική προέλευση του δείγματος, η μορφολογία του εδάφους, η εποχή του χρόνου δειγματοληψίας.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΤΕΤ-Δ-- Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, 2011--αα 1844
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/5081
Appears in Collections:(πρωην) Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tsitsipas_Chrisostomos.pdf3.53 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/5081
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.