Διερεύνηση των απόψεων των καταναλωτών άνω των 15 ετών μελών των νοικοκυριών της περιοχής της Τούμπας, το Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα από 5 Νοεμβρίου εώς και 15 Δεκεμβρίου 2012, για τη γνώση, τις στάσεις και την πρόιεση διαμονής τους σχετικά με την επιλογή ενός πράσινου ή/και ηθικού ξενοδοχειου, όπως επίσης και την πρόθεση συμμετοχής τους σε αρνητικό ηθικό καταναλωτισμό (boycottage) και σε διαλογικές ενέργειες ηθικού καταναλωτισμού.

Τηλικίδου, Ειρήνη/ Ανδρουλάκη, Ιουλία/ Κασσαμανώλη, Μαρία-Ελένη


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Ηθικά ξενοδοχεία;Μποϊκοτάζ καταναλωτών;Καταναλωτικές προτιμήσεις;Ηθικός καταναλωτισμός;Μποϊκοτάζ;Επιχειρηματικές στρατηγικές;Επιχειρηματικότητα;Καταναλωτές;Θεσσαλονίκη;Διαμονή;Πράσινα ξενοδοχεία
Issue Date: 11-Nov-2013
Abstract: Το σύνολο των κεφαλαίων της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας αφορά σε μια έρευνα πεδίου με θέμα «Διερεύνηση των απόψεων των καταναλωτών, άνω των 15 ετών μελών των νοικοκυριών της περιοχής της Τούμπας, του δήμου Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα από 5 Νοεμβρίου έως και 15 δεκεμβρίου, για την γνώση, τις στάσεις και την πρόθεση διαμονής τους σχετικά με την επιλογή ενός πράσινου ή/και ηθικού ξενοδοχείου όπως επίσης και την πρόθεση συμμετοχής τους για αρνητικό και διαλογικό ηθικό καταναλωτισμό.» Ερέθισμα της έρευνας αυτής αποτελεί η επιθυμία της διοίκησης του ξενοδοχείου Chalkidiki Palace να πληροφορηθεί επαρκώς για την πράσινη ανάπτυξη στα ξενοδοχεία λόγω της στροφής πολλών ξενοδοχειακών αλυσίδων σε αυτή. Στη συνέχεια διατυπώνεται το πρόβλημα διοίκησης και έρευνας μάρκετινγκ. Ακολουθούν ο γενικός στόχος της έρευνας και οι ειδικοί στόχοι μαζί με τον κύριο σκοπό. Στην ανασκόπηση βιβλιογραφίας παρατίθενται ορισμένα δευτερογενή στοιχεία που αφορούν την αειφόρο ανάπτυξη, τον τουρισμό , κ.α. Τα αποτελέσματα της έρευνας (πινάκες μονής & διπλής εισόδου) στην συνέχεια απαντούν στους ειδικούς στόχους δίνοντας τα συμπεράσματα. Με βάση τα συμπεράσματα της έρευνας , οι κυριότερες πληροφορίες που αντλήθηκαν είναι οι εξής: αρκετά μεγάλο ποσοστό δείχνει να έχει πρόθεση να μείνει σε ένα πράσινο ξενοδοχείο όταν ταξιδεύει όταν όμως έρθει η στιγμή να ψάξουν όντως για ένα τέτοιο ξενοδοχείο στα ταξίδια τους το ποσοστό μειώνεται δραματικά. Πάνω από το 60 % των ερωτηθέντων δείχνουν πρόθυμοι να συμμετέχουν σε μποϋκοτάζ με οποιονδήποτε τρόπο ενώ τα ποσοστά διαφοροποιούνται αρκετά στην πρόθεση διαλογικού ηθικού καταναλωτισμού.
Description: Πτυχιακή εργασία --Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας --Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης,2013--αα5281
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/4956
Appears in Collections:(πρωην) Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Androulaki_Kassamanoli.pdf2.1 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/4956
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.