Οι στάσεις, οι απόψεις και η συμπεριφορά των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, κατά την χρονική περίοδο Νοέμβριος 2012 – Ιανουάριος 2013, όσον αφορά τη πρόθεση τους να επιλέξουν ένα πράσινο/ ηθικό ξενοδοχείο για τη διαμονή τους. Επίσης η πρόθεση τους να συμμετέχουν σε ενέργειες αρνητικού και διαλογικού ηθικού καταναλωτισμού εναντίων «ανήθικων» ξενοδοχειακών μονάδων.

Τηλικίδου, Ειρήνη/ Βογιατζίδου, Αικατερίνη/ Θεοφιλίδου, Γιάννα


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Καταναλωτισμός;Καταναλωτές;Ηθικός καταναλωτισμός;Πράσινα ξενοδοχεία;Ηθικά ξενοδοχεία;Πράσινη στρατηγική;Επιχειρηματικότητα;Κάτοικοι;Συμπεριφορά κατοίκων;Πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης;Ξενοδοχεία;Διαμονή
Issue Date: 4-Nov-2013
Abstract: Εδώ και χρόνια γίνονται αντιληπτές και μελετώνται οι αρνητικές συνέπειες του τουρισμού στο περιβάλλον. Λόγω αυτών των συνεπειών, το τελευταίο διάστημα οι ξενοδοχειακές μονάδες στράφηκαν προς πράσινα προγράμματα και τρόπους υιοθέτησης του οικολογικού σήματος και προφίλ. Πιο συγκεκριμένα η έρευνα μας αφορά τους παράγοντες που επηρεάζουν τους καταναλωτές στην επιλογή ενός πράσινου ή/και ηθικού ξενοδοχείου, τις προτιμήσεις, τις στάσεις και τις αντιλήψεις τους καθώς και τη πρόθεση αρνητικού ηθικού και διαλογικού καταναλωτισμού που έχουν. Στόχος της έρευνας είναι να εξετάσει όπως αναφέρθηκε τις στάσεις, τις απόψεις και την συμπεριφορά των καταναλωτών και την αξιολόγηση των παραγόντων που θα υποκινήσουν τους καταναλωτές να επιλέξουν ένα πράσινο ή/και ηθικό ξενοδοχείο. Επίσης, να διακρίνει τις προθέσεις των καταναλωτών ταξιδιωτών να μποϊκοτάρουν ή να προβούν σε διαλογικές ενέργειες εναντίων ανήθικών ξενοδοχείων.
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας-- Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης,2013--αα5286
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/4952
Appears in Collections:(πρωην) Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης

Files in This Item:
There are no files associated with this item. Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/4952
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.