Διερεύνηση των προτιμήσεων και της αγοραστικής συμπεριφοράς των καταναλωτών, που διαμένουν στο Κέντρο Θεσσαλονίκης, για το κρασί.

Κοκκίνης, Γεώργιος/ Σουραβλάς, Ιωάννης/ Σουραβλά, Σταματούλα/ Χαϊδεμένου, Νικολέτα- Σταυρούλα


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorΚοκκίνης, Γεώργιοςel
dc.contributor.authorΣουραβλάς, Ιωάννηςel
dc.contributor.authorΣουραβλά, Σταματούλαel
dc.contributor.authorΧαϊδεμένου, Νικολέτα- Σταυρούλαel
dc.date.accessioned2013-06-18T13:17:21Zel
dc.date.accessioned2018-02-27T18:29:48Z-
dc.date.available2013-06-18T13:17:21Zel
dc.date.available2018-02-27T18:29:48Z-
dc.date.issued2012-02-17el
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/4839-
dc.descriptionΠτυχιακή Εργασία --, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας --, Τμήμα Εμπορίας Και Διαφήμισης, 2012 --, α/α 3341el
dc.description.abstractΒασικός στόχος της παρούσας εργασίας είναι η ανάδειξη της ιστορικής συνέχειας που παρουσιάζει το κρασί σε όλη την έκταση του ελλαδικού χώρου στο πέρασμα των αιώνων και παράλληλα η διερεύνηση της αγοραστικής συμπεριφοράς του σύγχρονου καταναλωτή. Στο πρώτο κεφάλαιο της συγκεκριμένης μελέτης, παρουσιάζεται η διαχρονικότητα που χαρακτηρίζει το κρασί σαν αγαθό, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Μέσα από το πλήθος των πληροφοριών που αναφέρονται στο μέρος αυτό της εργασίας, αναδύεται η σημαντικότητα και ο μεγάλος ρόλος που διαδραματίζει το κρασί στην οικονομική και κοινωνική ζωή, στο σύνολο της διάστασης του χρόνου και του ελληνισμού. Στη συνέχεια ακολουθεί η ανάπτυξη της πορείας της πρωτογενούς έρευνας. Η ποσοτική έρευνα βασίστηκε σε πρωτογενή στοιχεία, τα οποία συλλέχθηκαν με τη χρήση ερωτηματολογίου. Τα ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν από 300 άτομα, με προσωπικές καθώς και με ηλεκτρονικές συνεντεύξεις. Τόπος διεξαγωγής της εν λόγω έρευνας ορίστηκε το Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συμπεριλήφθηκε δείγμα από τον αντίστοιχο πληθυσμό, με απώτερο σκοπό τα αποτελέσματα της έρευνας να γενικευτούν για το σύνολο του πληθυσμού, όσο αυτό είναι εφικτό. Ακολουθεί η λεπτομερής ανάλυση των ποσοστών και των στοιχείων που προκύπτουν από την στατιστική επεξεργασία των δεδομένων της έρευνας, η οποία γίνεται με τη βοήθεια του στατιστικού προγράμματος SPSS. Μετά την ανάλυση αυτή προκύπτει μια σειρά από συμπεράσματα. Το φύλο, η ηλικία, το επίπεδο μόρφωσης και το ύψος του μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος είναι παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά τη συμπεριφορά των κατοίκων της Θεσσαλονίκης στην κατανάλωση κρασιού. Με την συγκεκριμένη έρευνα επιβεβαιώνεται ότι το κύκλωμα παραγωγής και εμπορίας κρασιού απαιτεί οργανωμένη επιχειρηματική βάση και μέσα στις υπάρχουσες συνθήκες της παγκοσμιοποίησης, καθώς και της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας, οι ανάγκες για αποτελεσματικό μάρκετινγκ αυξάνονται. Για το λόγο αυτό, στο τέλος της μελέτης, παρουσιάζεται μια σειρά από προτάσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην εξασφάλιση βιώσιμων συνθηκών για το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων του κλάδου, αλλά και στη δημιουργία των βάσεων πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του ελληνικού οίνου. Θέμα Έρευνας Η διερεύνηση των προτιμήσεων και της αγοραστικής συμπεριφοράς των καταναλωτών που διαμένουν στο Κέντρο Θεσσαλονίκης όσον αφορά το κρασί. Σκοπός Ο σκοπός εκπόνησης της έρευνας αυτής είναι η παροχή της απαραίτητης ορθής, έγκυρης και επίκαιρης πληροφόρησης αναφορικά με τις προτιμήσεις και την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών του Κέντρου Θεσσαλονίκης, σχετικά με το κρασί.el
dc.language.isoelel
dc.subjectΚρασίel
dc.subjectΑγοραστική Συμπεριφοράel
dc.subjectΚέντρο Θεσσαλονίκηςel
dc.subjectΙστορία και Διαχρονικότητα Κρασιούel
dc.subjectΚαταναλωτέςel
dc.subject.lcshConsumer satisfactionel
dc.subject.lcshΠοιότητα προϊόντωνel
dc.subject.lcshΙκανοποίηση καταναλωτήel
dc.subject.lcshConsumer complaintsel
dc.subject.lcshΠαράπονα καταναλωτήel
dc.subject.lcshConsumers -- Attitudesel
dc.subject.lcshΚαταναλωτές -- Συμπεριφοράel
dc.subject.lcshConsumersel
dc.subject.lcshΚαταναλωτέςel
dc.subject.lcshMarketingel
dc.subject.lcshΜάρκετινγκel
dc.subject.lcshQuality of productsel
dc.subject.lcshΟίνοι και οινοποιίαel
dc.subject.lcshWine and wine makingel
dc.subject.lcshΕμπόριοel
dc.subject.lcshCommerceel
dc.subject.lcshΕπιχειρήσεις -- Ελλάδα -- Θεσσαλονίκηel
dc.subject.lcshBusiness enterprises -- Greece -- Thessalonikiel
dc.titleΔιερεύνηση των προτιμήσεων και της αγοραστικής συμπεριφοράς των καταναλωτών, που διαμένουν στο Κέντρο Θεσσαλονίκης, για το κρασί.el
dc.typeThesisel
heal.typeotherel
heal.type.enOtheren
heal.dateAvailable2018-02-27T18:30:48Z-
heal.languageelel
heal.accessfreeel
heal.recordProviderΤΕΙ Θεσσαλονίκηςel
heal.fullTextAvailabilitytrueel
heal.type.elΆλλοel
Appears in Collections:(πρωην) Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Souravla_Souravlas_Chaidemenou.pdf2.18 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/4839
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.