Emotional branding-Συναισθηματικό branding/How to turn a brand into an icon : επιτυχής μετάβαση ενός εμπορικού σήματος σε icon

Ταυλαρίδης, Εμμανουήλ/ Ντόντος, Γεώργιος/ Μέγα, Σταυρούλα


Institution and School/Department of submitter: ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Keywords: Emotional branding;Επιχειρήσεις;Εμπορικά σήματα;Διαφήμιση;Μάρκετινγκ;Συναισθηματικό branding;Advertising;Marketing;Companies;Trade-marks
Issue Date: 24-Jan-2008
Abstract: The following project will be based on the assumption that the marketing team can be the main governing force behind a successful picture of a commercial logo. The project includes certain successful commercial logos, since the information is easily available via the Internet and various publications. The main source of information is the commercial publications of the Internet because this is a relatively new subject and there is few bibliography available. Actually, this project constitutes a tendency of marketing called, "BRANDING" that will be determined later. The success and failure of existing commercial logos that will be measured by the published articles specialized in pros and cons of current commercial logos are analyzed. Then, based on successful efforts of companies, the real factors that influence the commercial logo will be analyzed, so that the logo is turned into an icon; and the possibility of the marketing mix effort to make the commercial logo known will be determined. At first, the difference between a commercial logo and an icon will be determined, approaching the development of a logo, explaining what sentimental branding is , and who the current consumers are those that influence the commercial logos. Then, logos considered as current icons, which are the likely factors that contributed to their creation, as well as the steps that each enterprise should follow in order to achieve this transition and to avoid any possible case of failure and its consequences to the respective enterprise.
Η παρακάτω εργασία θα στηριχτεί στην υπόθεση ότι η ομάδα marketing μπορεί να είναι η κύρια κατευθυντήρια δύναμη πίσω από μία επιτυχημένη εικόνα ενός εμπορικού σήματος. Η εργασία περιλαμβάνει κάποια επιτυχή εμπορικά σήματα, δεδομένου ότι οι πληροφορίες είναι εύκολα διαθέσιμες από το Διαδίκτυο και από διάφορες δημοσιεύσεις. Η κύρια πηγή πληροφοριών είναι εμπορικές δημοσιεύσεις Διαδικτύου επειδή είναι ένα σχετικά νέο θέμα και υπάρχει λίγη βιβλιογραφία διαθέσιμη προς το παρόν. Στην πραγματικότητα η εργασία αποτελεί μια τάση του μάρκετινγκ αποκαλούμενη, «BRANDING» που θα καθοριστεί αργότερα μέσα στην εργασία. Αναλύεται η επιτυχία και αποτυχία των υπαρχόντων εμπορικών σημάτων που θα μετρηθούν από τα δημοσιευμένα άρθρα που ειδικεύονται στις δυνάμεις και αδυναμίες των σημερινών εμπορικών σημάτων. Κατόπιν βασισμένοι σε επιτυχείς προσπάθειες εταιρειών θα αναλυθούν οι πραγματικοί παράγοντες που επηρεάζουν το εμπορικό σήμα, έτσι ώστε αυτό να γίνει icon και θα καθοριστεί εάν η προσπάθεια του marketing mix κάνει το εμπορικό σήμα αναγνωρίσιμο. Αρχικά θα καθοριστεί η διαφορά ανάμεσα σε ένα εμπορικό σήμα και σε ένα icon, προσεγγίζοντας την εξέλιξη ενός εμπορικού σήματος, εξηγώντας τι είναι συναισθηματικό branding , και ποιοι είναι οι σημερινοί καταναλωτές που επηρεάζουν τα εμπορικά σήματα. Κατόπιν θα παρουσιαστούν αυτά που θεωρούνται σημερινά icons, ποιοι είναι οι πιθανοί παράγοντες που συνέβαλαν έτσι ώστε να δημιουργηθούν αυτά, καθώς επίσης και τα βήματα που κάθε επιχείρηση πρέπει να ακολουθήσει για να επιτύχει αυτή την μετάβαση, και να αποφύγει τις περιπτώσεις πιθανής αποτυχίας και τις επιπτώσεις αυτής στην σχετική επιχείρηση.
Description: Πτυχιακή εργασία--ΣΔΟ--Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης, 2007--αα3591
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/4738
Appears in Collections:(πρωην) Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ntontos_Mega.pdf2.07 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/4738
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.