Ανάπτυξη και Επικύρωση Μεθόδου Προσδιορισμού Μετάλλων σε Δείγματα Πόσιμων, Υπόγειων και επιφανειακών Υδάτων (Bachelor thesis)

Παπασταθόπουλος, Αθανάσιος


Η παρούσα ερευνητική εργασία, έλαβε χώρα, με σκοπό την επικύρωση μεθόδου προσδιορισμού 4 μετάλλων (Cd, Pb, Cr, Ni) σε δείγματα πόσιμου νερού με τη μέθοδο της οπτικής φασματομετρίας Επαγωγικά Συζευγμένου Πλάσματος (ICP-OES). Συγκεκριμένα, τα πειράματα επικύρωσης πραγματοποιήθηκαν σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φαση πραγματοποιήθηκαν πειράματα για την επαναληψιμότητα, την ακρίβεια, τη γραμμικότητα και τα όρια ανίχνευσης και ποσοτικοποίησης της μεθόδου. Στην δεύτερη φάση έγιναν πειράματα για την αναπαραγωγιμότητα της μεθόδου. Υπολογίστηκε και η αβεβαιότητα της μεθόδου δοκιμής λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις κύριες πηγές αυτής. Τέλος και αφού η επικύρωση της μεθόδου είχε ολοκληρωθεί, έγινε η κατασκευή διαγραμμάτων ελέγχου ποιότητας κατά Shewhart, για τα στοιχεία ενδιαφέροντος.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών - Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Keywords: Μέταλλα;Πόσιμα επιφανειακά Ύδατα;Πόσιμα Ύδατα
Description: Πτυχιακή εργασία - Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών - Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, 2022 (α/α 13849)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16960
Item type: bachelorThesis
General Description / Additional Comments: Πτυχιακή εργασία
Item language: el
Item access scheme: account
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών - Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Publication date: 2022-08-25
Bibliographic citation: Παπασταθόπουλος, Α. (2022). Ανάπτυξη και Επικύρωση Μεθόδου Προσδιορισμού Μετάλλων σε Δείγματα Πόσιμων, Υπόγειων και επιφανειακών Υδάτων (Πτυχιακή εργασία). ΔΙΠΑΕ.
Abstract: Η παρούσα ερευνητική εργασία, έλαβε χώρα, με σκοπό την επικύρωση μεθόδου προσδιορισμού 4 μετάλλων (Cd, Pb, Cr, Ni) σε δείγματα πόσιμου νερού με τη μέθοδο της οπτικής φασματομετρίας Επαγωγικά Συζευγμένου Πλάσματος (ICP-OES). Συγκεκριμένα, τα πειράματα επικύρωσης πραγματοποιήθηκαν σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φαση πραγματοποιήθηκαν πειράματα για την επαναληψιμότητα, την ακρίβεια, τη γραμμικότητα και τα όρια ανίχνευσης και ποσοτικοποίησης της μεθόδου. Στην δεύτερη φάση έγιναν πειράματα για την αναπαραγωγιμότητα της μεθόδου. Υπολογίστηκε και η αβεβαιότητα της μεθόδου δοκιμής λαμβάνοντας υπόψη μόνο τις κύριες πηγές αυτής. Τέλος και αφού η επικύρωση της μεθόδου είχε ολοκληρωθεί, έγινε η κατασκευή διαγραμμάτων ελέγχου ποιότητας κατά Shewhart, για τα στοιχεία ενδιαφέροντος.
Advisor name: Ρήγας, Παντελής
Examining committee: Ρήγας, Παντελής
Publishing department/division: Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών - Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Publishing institution: ihu
Number of pages: 63 σελ.
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Διατριβές

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16960
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.