Διερεύνηση των παραμέτρων συμπεριφοράς των καταναλωτών για την επιλογή εμφιαλωμένου και πόσιμου νερού (Master thesis)

Καμπανίδου, Σωτηρία


Η παρούσα πτυχιακή εργασία, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των σπουδών μου και έχει ως σκοπό την διερεύνηση των παραμέτρων συμπεριφοράς των καταναλωτών για την επιλογή εμφιαλωμένου και πόσιμου νερού. Ως εμφιαλωμένο νερό εννοούμε το νερό το οποίο συσκευάζεται σε πλαστικές ή γυάλινες φιάλες και το οποίο υφίσταται μια σειρά διεργασιών μέχρι να φτάσει στην τελική του μορφή και να βγει στο εμπόριο. Το ασφαλές πόσιμο νερό είναι μια από τις βασικές απαιτήσεις για την ανθρώπινη υγεία, ανάπτυξη και ευημερία. Η πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι μια παγκόσμια ανησυχία και το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό στις αναπτυσσόμενες χώρες. Οι άνθρωποι γίνονται πιο ευαισθητοποιημένοι για την υγεία και είναι πιο προσεκτικοί στο πόσιμο νερό. Τα εμφιαλωμένα νερά αποτελούν έναν από τους πλέον ανεπτυγμένους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτό συμβάλλει το γεγονός ότι δημιουργούνται αμφιβολίες στο καταναλωτικό κοινό για την ποιότητα του πόσιμου νερού καθώς και το γεγονός ότι το δίκτυο ύδρευσης σε κάποιες περιοχές δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των κατοίκων. Στα πλαίσια της εργασίας πραγματοποιήθηκε έρευνα για την υλοποίηση της οποίας χρησιμοποιήθηκε ερωτηματολόγιο που απευθυνόταν αποκλειστικά στους κάτοικους του νομού Κιλκίς. Το ερωτηματολόγιο αποτελούταν από 33 ερωτήσεις. Για την κατασκευή του ερωτηματολογίου χρησιμοποιήθηκαν τμήματα από συναφή ερωτηματολόγια τα οποία τροποποιήθηκαν και έγιναν οι κατάλληλες προσαρμογές ώστε να εξυπηρετούν τους σκοπούς της έρευνας και να είναι κατάλληλα για τον πληθυσμό στον οποίο απευθύνονται.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών - Τμήμα Επιστημών και Τεχνολογίας
Keywords: Εμφιαλωμένο νερό;Πόσιμο νερό
Description: Μεταπτυχιακή εργασία - Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών - Τμήμα Επιστημών και Τεχνολογίας Τροφίμων, 2023 (α/α 14122)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16778
Item type: masterThesis
General Description / Additional Comments: Μεταπτυχιακή εργασία
Submission Date: 2024-07-18T10:33:48Z
Item language: el
Item access scheme: free
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών - Τμήμα Επιστημών και Τεχνολογίας
Publication date: 2023-12-18
Bibliographic citation: Καμπανίδου, Σ. (2023).Διερεύνηση των παραμέτρων συμπεριφοράς των καταναλωτών για την επιλογή εμφιαλωμένου και πόσιμου νερού ( Μεταπτυχιακή εργασία).ΔΙΠΑΕ.
Abstract: Η παρούσα πτυχιακή εργασία, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των σπουδών μου και έχει ως σκοπό την διερεύνηση των παραμέτρων συμπεριφοράς των καταναλωτών για την επιλογή εμφιαλωμένου και πόσιμου νερού. Ως εμφιαλωμένο νερό εννοούμε το νερό το οποίο συσκευάζεται σε πλαστικές ή γυάλινες φιάλες και το οποίο υφίσταται μια σειρά διεργασιών μέχρι να φτάσει στην τελική του μορφή και να βγει στο εμπόριο. Το ασφαλές πόσιμο νερό είναι μια από τις βασικές απαιτήσεις για την ανθρώπινη υγεία, ανάπτυξη και ευημερία. Η πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι μια παγκόσμια ανησυχία και το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό στις αναπτυσσόμενες χώρες. Οι άνθρωποι γίνονται πιο ευαισθητοποιημένοι για την υγεία και είναι πιο προσεκτικοί στο πόσιμο νερό. Τα εμφιαλωμένα νερά αποτελούν έναν από τους πλέον ανεπτυγμένους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτό συμβάλλει το γεγονός ότι δημιουργούνται αμφιβολίες στο καταναλωτικό κοινό για την ποιότητα του πόσιμου νερού καθώς και το γεγονός ότι το δίκτυο ύδρευσης σε κάποιες περιοχές δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των κατοίκων. Στα πλαίσια της εργασίας πραγματοποιήθηκε έρευνα για την υλοποίηση της οποίας χρησιμοποιήθηκε ερωτηματολόγιο που απευθυνόταν αποκλειστικά στους κάτοικους του νομού Κιλκίς. Το ερωτηματολόγιο αποτελούταν από 33 ερωτήσεις. Για την κατασκευή του ερωτηματολογίου χρησιμοποιήθηκαν τμήματα από συναφή ερωτηματολόγια τα οποία τροποποιήθηκαν και έγιναν οι κατάλληλες προσαρμογές ώστε να εξυπηρετούν τους σκοπούς της έρευνας και να είναι κατάλληλα για τον πληθυσμό στον οποίο απευθύνονται.
Advisor name: Σαμαράς, Πέτρος
Examining committee: Σαμαράς, Πέτρος
Publishing department/division: Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών - Τμήμα Επιστημών και Τεχνολογίας
Publishing institution: ihu
Number of pages: 81 σελ.
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Διατριβές

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΔΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ (1).docxΜεταπτυχιακή εργασία 6.57 MBMicrosoft Word XMLView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16778
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.