Χρήση εργαλείων ψηφιακού μάρκετινγκ στο ξενοδοχειακό κλάδο. Εμπειρική έρευνα στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης. (Bachelor thesis)

Νικολαΐδου, Ναταλία


Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές σε όλους τους κλάδους, μεταξύ άλλων και στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Τα ξενοδοχεία έχουν στη διάθεσή τους διάφορα εργαλεία ψηφιακού μάρκετινγκ έτσι ώστε να προσελκύσουν τους χρήστες. Το μάρκετινγκ στα κοινωνικά μέσα αποτελεί ένα εργαλείο ψηφιακού μάρκετινγκ το οποίο έχει κάνει την εμφάνιση του τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο και παίζει καθοριστικό ρόλο σε όλες τις φάσεις του ταξιδιού, δηλαδή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η διερεύνηση της επιρροής των Social Media στην αγοραστική απόφαση των χρηστών για την πραγματοποίηση κράτησης σε ένα ξενοδοχείο. Για την πραγματοποίηση της έρευνας επιλέχθηκε η δειγματοληψία και εξετάστηκε ένα δείγμα 250 φοιτητών/τριων των τριών Πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης χρησιμοποιώντας ως όργανο συλλογής δεδομένων, το ερωτηματολόγιο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα περισσότερα άτομα χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προτιμούν να επισκέπτονται συγκεκριμένους ιστότοπους δίνοντας έμφαση σε ορισμένες διαστάσεις ποιότητας οι οποίες είναι σημαντικές για αυτούς. Τέλος, επιλέγουν να κάνουν κράτηση σε ένα ξενοδοχείο μέσω των ιστοσελίδων τρίτων παρόχων το οποίο δείχνει το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι τελευταίες στην ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης-Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού
Subject classification: Διαδικτυακό μάρκετινγκ
Internet marketing
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Social media
Ξενοδοχεία--Ελλάδα--Θεσσαλονίκη
Hotels--Greece--Thessaloniki
Τουρισμός
Tourism
Keywords: Ψηφιακό μάρκετινγκ;Digital marketing;Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις;Hotel business enterprises;Τουρισμός;Tourism;Μέσα κοινωνικής δικτύωσης;Social media;Ξενοδοχεία;Hotels;Θεσσαλονίκη;Thessaloniki;Ελλάδα;Greece
Description: Πτυχιακή εργασία-Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης-Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού, 2020 (α/α 12136)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16558
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16558
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.