Διερεύνηση της δυνατότητας αναβάθμισης ενός διαφορικού τύπου HALDEX πρώτης γενιάς σε διαφορικό τρίτης γενιάς (Bachelor thesis)

Αδαλής, Θεόδωρος


Η παρούσα εργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκπόνησης της πτυχιακής διατριβής στο Τμήμα Μηχανολόγων Οχημάτων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Αλέξανδρου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Σκοπός της εργασίας είναι να διερευνήσει τις αρχές που διέπουν τα διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης και ειδικότερα τα διαφορικά με συμπλέκτη τύπου Haldex, ώστε να γίνει κατανοητός ο τρόπος λειτουργίας τους και ειδικότερα οι δυνατότητες που παρέχουν όσον αφορά τη βελτίωση της πρόσφυσης, και συνεπώς τη συμπεριφορά του οχήματος σε όλες τις συνθήκες πορείας. Ακόμη, θα διερευνηθεί η δυνατότητα αναβάθμισης ενός διαφορικού τύπου Haldex πρώτης γενιάς σε διαφορικό τρίτης γενιάς, που λόγω της ταχύτερης αντίδρασής του βελτιώνει αισθητά τις επιδόσεις και την ασφάλεια του οχήματος σε κρίσιμες καταστάσεις οδήγησης. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου σε όσους συνέβαλαν για την επιτυχή εκπόνηση αυτής της πτυχιακής εργασίας και στάθηκαν δίπλα μου σε κάθε βήμα. Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθηγητή κ. Παραδεισιάδη Γεώργιο του τμήματος Μηχανολόγων Οχημάτων, για την εξαιρετική συνεργασία και τη διαρκή καθοδήγηση του, αλλά και για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου για την εκτέλεση και ολοκλήρωσή της. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους εξαίρετους καθηγητές του τμήματος της Μηχανολόγων Οχημάτων για τις πολύτιμες γνώσεις που μου μετέδωσαν καθ’ όλη τη διάρκεια σπουδών, αλλά επίσης και για τη διδακτική τους παρουσία που, κατ’ ελάχιστον, μένει ως μέτρο σύγκρισης στο μυαλό μου για την αποτίμηση του κάθε δικού μου βήματος στη διδασκαλία. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω από τις ευχαριστίες τους συμφοιτητές και καλούς φίλους που απέκτησα κατά την διάρκεια των σπουδών μου, τους ευχαριστώ λοιπόν για τη στήριξη, τη βοήθεια, τη συνεργασία και τις όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί.. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την υπέροχη οικογένεια μου για την ηθική υποστήριξη και την υπομονή που έδειξαν κατά την διάρκεια των σπουδών μου καθώς και για την αμέριστη συμπαράστασή τους και συγκεκριμένα τον γαμπρό μου για τις πολύτιμη βοήθειά του στην αγγλική ορολογία.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών / Τμήμα Μηχανολόγων Οχημάτων
Subject classification: Automobiles--Clutches
Αυτοκίνητα -- Συμπλέκτες
Automobiles--Transmission devices
Αυτοκίνητα--Συσκευές μετάδοσης
Keywords: αναβάθμιση;διαφορικό;όχημα;συμπλέκτης;πρώτη γενιά;τρίτη γενιά;upgrade;differential;vehicle;clutch;first generation;third generation;haldex
Description: Πτυχιακή εργασία – Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών – Τμήμα Μηχανολόγων Οχημάτων, 2018 α.α 9508
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15228
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Adalis.pdf3.56 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15228
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.