Επίδραση της αρχιτεκτονικής των γαλακτωμάτων στην αλληλεπίδραση με τα συστατικά του σάλιου (Bachelor thesis)

Φεζουλλάου, Γκρισέλντα


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΦεζουλλάου, Γκρισέλνταel
dc.date.accessioned2022-07-24T11:03:42Z-
dc.date.available2022-07-24T11:03:42Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15041-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία - Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής - Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, 2019 (α/α 11062)el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectκαζεϊνικό νάτριοel
dc.subjectsodium caseinateen
dc.subjectγαλακτώματαel
dc.subjectemulsionsen
dc.titleΕπίδραση της αρχιτεκτονικής των γαλακτωμάτων στην αλληλεπίδραση με τα συστατικά του σάλιουel
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.generalDescriptionΠτυχιακή εργασίαel
heal.classificationΓαλακτώματαel
heal.classificationEmulsionsen
heal.classificationΣάλιοel
heal.classificationSalivaen
heal.identifier.secondary11062-
heal.dateAvailable2022-07-24T11:04:42Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΣχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Δαιτροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμωνel
heal.publicationDate2019-02-28-
heal.bibliographicCitationΦεζουλλάου, Γ. (2019). Επίδραση της αρχιτεκτονικής των γαλακτωμάτων στην αλληλεπίδραση με τα συστατικά του σάλιου (Πτυχιακή εργασία). Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.el
heal.abstractΠαρασκευάστηκε σειρά γαλακτωμάτων λαδιού σε νερό με καζεϊνικό νάτριο ως γαλακτωματοποιητή και μελετήθηκε η επίδραση του ασβεστίου στην κροκίδωσή του. Το ασβέστιο κροκιδώνει, λόγο ηλεκτροστατικών έλξεων με τα διεπιφανειακά προσροφημένα καζεϊνικά, τα γαλακτώματα σε συγκέντρωσή του άνω των 9 mM. Στη συνέχεια παρασκευάστηκαν γαλακτώματα με μικτά διεπιφανειακά στρώματα καζεϊνικών και μη-ιονικού Tween20 και εκτέθηκαν σε 30 mM CaCl2 . Καθώς το Tween20 δεν αλληλεπιδρά με το ασβέστιο, δημιουργούνται στην επιφάνεια των λιποσφαιριδίων ζώνες κολλητικές (καζεϊνικά κροκιδούμενα με ασβέστιο) και μη-κολλητικές ( Tween20) ενώ η αναλογία των δυο τασιενεργών μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικούς τύπου συγκόλλησης των λιποσφαιριδίων, άρα σε διαφορετικές αρχιτεκτονικές. Μελετήθηκε η συμπεριφορά των γαλακτωμάτων διαφορετικής αρχιτεκτονικής σε in vitro πέψη και παρατηρήθηκε ότι η αρχιτεκτονική επηρεάζει άμεσα τη βιοδιαθεσιμότητα των συστατικών όπως οι πρωτεΐνες και το λίπος. Η ελεγχόμενη αρχιτεκτονική τέτοιου είδους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την ανάπτυξη λειτουργικών τροφίμων για την διευκόλυνση ή την αποτροπή της βιοαπελευθέρωσης συστατικών που ήδη υπάρχουν στο τρόφιμο ( λίπος, θρεπτικές η αλλεργειογόνες πρωτεΐνες, λιποδιαλυτές τοξίνες ή βιταμίνες).el
heal.advisorNameΡιτζούλης, Χρήστοςel
heal.committeeMemberNameΡιτζούλης, Χρήστοςel
heal.academicPublisherΣχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμωνel
heal.academicPublisherIDihu-
heal.numberOfPages28 σελ.-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Fezoullaou.pdf1.65 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15041
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.