Η βιολογική καλλιέργεια της δαμασκηνιάς στην περιοχή της Αλμωπίας (Bachelor thesis)

Γουδή, Ευδοξία


Η μελέτη που ακολουθεί αφορά την παρουσίαση των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων της βιολογικής καλλιέργειας της δαμασκηνιάς. Ειδικότερα, πρόκειται για μία έρευνα σχετικά με τον τρόπο επίτευξης της βιολογικής καλλιέργειας και των προτύπων πιστοποίησης που οφείλουν να διατηρούν οι παραγωγοί. Σκοπός της έρευνας είναι να προσδιοριστούν τα στάδια της καλλιεργητικής διαδικασίας της δαμασκηνιάς και κατ’ επέκταση τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να πιστοποιηθεί ως βιολογική καλλιέργεια. Στα πλαίσια της επίτευξης αυτού του σκοπού, γίνεται παρουσίαση όλων των γνωρισμάτων της βιολογικής καλλιέργειας σε εκτάσεις που παράγουν δαμάσκηνα στην περιοχή της Αλμωπίας. Πρόκειται για μία επαρχιακή αγροτική περιοχή, της οποίας οι κάτοικοι τα τελευταία χρόνια έχουν στρέψει το βλέμμα τους προς τη βιολογική καλλιέργεια. Για το λόγο αυτό επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περιοχή.
Institution and School/Department of submitter: ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ &ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ / ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
Keywords: Βιολογική καλλιέργεια;Πιστοποίηση;Δαμασκηνιά;Αλμωπία,;Παραγωγή;Ελλάδα
Description: Πτυχιακή εργασία - ΣΤΓ&ΤΤ&ΔΔ - Τμήμα Γεωπονίας,2019(α/α 10833)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14798
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΓΟΥΔΗ ΕΥΔΟΞΙΑ.pdfΠτυχιακή εργασία1.47 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14798
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.