Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο ελληνικό επιχειρησιακό περιβάλλον (Bachelor thesis)

Μπέζα, Χρυσούλα/ Κουκοζέλη, Γεωργία


Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, παρουσιάζεται το Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο ελληνικό επιχειρησιακό περιβάλλον. Στο πρώτο κεφάλαιο, πραγματοποιείται μια πρώτη θεωρητική προσέγγιση βασικών εννοιών. Στο δεύτερο κεφάλαιο, αναλύεται το επιχειρηματικό περιβάλλον. Στο τρίτο κεφάλαιο, προσδιορίζεται το ομαδικό πνεύμα των υπαλλήλων ως παράγοντας θεμελίωσης του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Τέλος, στο τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο αναπτύσσεται η έρευνα. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια πρώτη θεωρητική προσέγγιση βασικών εννοιών, όπως ορισμός, ανάλυση και πηγές του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Επίσης, μεθοδολογία ανάπτυξης του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος καθώς και η εφαρμογή του. Στο δεύτερο κεφάλαιο, παρουσιάζονται οι ορισμοί της επιχείρησης και της επιχειρηματικότητας, ο ρόλος του επιχειρηματία, καθώς γίνεται αναφορά στο εσωτερικό και εξωτερικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Το τρίτο κεφάλαιο, έγκειται στην ανάλυση του ομαδικού πνεύματος των υπαλλήλων ως παράγοντας θεμελίωσης του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Αναπτύσσεται η δέσμευση των υπαλλήλων, η ομαδική εργασία και τέλος οι παράγοντες επιτυχίας των ομάδων. Τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται η εμπειρική έρευνα. Πιο συγκεκριμένα, αναλύεται ο σκοπός, η μεθοδολογία της έρευνας, καθώς και η στατιστική επεξεργασία και η ερμηνεία των ερευνητικών αποτελεσμάτων.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.
Keywords: ανταγωνιστικό πλεονέκτημα;ελληνικό επιχειρησιακό περιβάλλον;επιχειρήσεις;επιχειρηματικό περιβάλλον;Ελλάδα
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης --Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονοομικής, 2017 (α/α 9222)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13842
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13842
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.