Μελέτη των στάσεων των ελληνικών ψηφοφόρων-χρηστών αναφορικά με τις επικοινωνιακές στρατηγικές των ελληνικών κομμάτων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 (Bachelor thesis)

Παρλιάρης, Δημήτριος


Αντικείμενο της παρούσας έρευνας είναι η μελέτη των στάσεων των ψηφοφόρων που διαθέτουν λογαριασμό σε ένα ή περισσότερα κοινωνικά δίκτυα αναφορικά με τις επικοινωνιακές στρατηγικές των πολιτικών κομμάτων στις εθνικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 25 Ιανουαρίου 2015. Στις επόμενες σελίδες της έρευνας ο αναγνώστης θα διαβάσει την θεωρητική προσέγγιση του πολιτικού marketing και του στρατηγικού σχεδιασμού ενός κόμματος όπως επίσης και την ανάλυση των στρατηγικών των πολιτικών κομμάτων στην περίοδο των εκλογών. Φυσικά οφείλουμε στην ανάλυση και τον σχολιασμό να συμπεριλάβουμε και το πολιτικό κλίμα που διαμορφώθηκε στη χώρα την δεδομένη περίοδο όπως επίσης και πως επηρεάστηκε το κομματικό σκηνικό μετά τον διπλό εκλογικό σεισμό του 2012. Στο δεύτερο μέρος της διατριβής παρουσιάζονται τα ευρήματα που προήλθαν από την συλλογή πρωτογενών δεδομένων. Η συλλογή έγινε με την μέθοδο της συστηματικής δειγματοληψίας σε ηλεκτρονική μορφή ενώ το μέγεθος του δείγματος ορίστηκε σε n=1150 χρήστες-ψηφοφόρους. Στον κατάλογο των παραρτημάτων είναι διαθέσιμο το ερωτηματολόγιο της έρευνας. Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι έχει προστεθεί και ένα ειδικό κεφάλαιο με τους περιορισμούς της πτυχιακής διατριβής. Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο παρουσιάζονται λάθη και παραλείψεις της μελέτης όπως επίσης και προτάσεις για μελλοντική έρευνα.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης.
Keywords: στάσεις ελληνικών ψηφοφόρων-χρηστών;επικοινωνιακές στρατηγικές;ελληνικά κόμματα;πολιτικά κόμματα;πολιτικό marketing;στρατηγικός σχεδιασμός;εκλογές 25 Ιανουαρίου 2015
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας -- Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης, 2015 (α/α 6940)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13717
Appears in Collections:(πρωην) Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13717
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.