Οι μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις. Η διαδοχή στις ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις. Η συμβολή της νέας γενιάς στην διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης. (Bachelor thesis)

Τοπούζογλου, Κυριακή


Η παρούσα εργασία αποτελεί μια ολοκληρωμένη έρευνα πρωτογενών και δευτερογενών στοιχείων με θέμα «Η διαδοχή στις ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις και η συμβολή της νέας γενιάς στη διασφάλιση επιτυχούς διαδοχής και της περαιτέρω ανάπτυξης της οικογενειακής επιχείρησης». Το θέμα τέθηκε από τον καθηγητή του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης, κ. Βλαχάκη Σωτήριο. Η συλλογή των δευτερογενών στοιχείων πραγματοποιήθηκε από τη βιβλιοθήκη του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, της δημοτικής βιβλιοθήκης Παύλου Μελά , της δημοτικής βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης και το διαδίκτυο. Η πρωτογενής έρευνα έγινε με τη μέθοδο της προσωπικής συνέντευξης που αφορούσε τις οικογενειακές επιχειρήσεις και συγκεκριμένα της οικογενειακές ελληνικές επιχειρήσεις και ο συνολικός αριθμός των εργαζόμενων δεν υπερβαίνει τα πέντε άτομα. Αρχικά, καταγράφεται ο σκοπός, ο γενικός στόχος και οι ειδικοί στόχοι. Στην συνέχεια αναλύονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οικογενειακές επιχειρήσεις, τα προβλήματα των οικογενειακών επιχειρήσεων και η διαδικασία της επιτυχημένης διαδοχής. Τέλος παρουσιάζονται τα συμπεράσματα των πρωτογενών και των δευτερογενών στοιχείων.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης.
Keywords: μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ);οικογενειακές επιχειρήσεις;διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις;διοίκηση οικογενειακών επιχειρήσεων;small and medium-sized enterprises;family business;succession in family businesses;family business management
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας -- Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης, 2015 (α/α 6949)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13709
Appears in Collections:(πρωην) Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13709
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.