Χημική σύσταση και ανάλυση πέντε εθνικών ποτών (Bachelor thesis)

Χέιρ, Κατερίνα-Αμάλ


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΧέιρ, Κατερίνα-Αμάλel
dc.date.accessioned2021-04-19T13:01:02Z-
dc.date.available2021-04-19T13:01:02Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13486-
dc.descriptionΠτυχιακή Εργασία - Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής- Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, 2017 (α/α 8712)el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectAράκ, Becherovka, Genever, Luzxu, Tσίπουρο Βόλου, Ποιοτικός Χαρακτηρισμός, Απόσταξη, Αέρια Χρωματογραφία, Συγκεντρώσεις χημικών συστατικών (%)el
dc.subjectArak, Becherovka, Genever, Luzxu, Tsipouro Volos, Εlemental Charakterization, Distillation, Gas Chromatography, Chemical Ingredient concentrations (%en
dc.titleΧημική σύσταση και ανάλυση πέντε εθνικών ποτώνel
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.generalDescriptionΠτυχιακή εργασίαel
heal.classificationAlcoholic beverages-Analysisen
heal.classificationΑλκοολούχα ποτά--Ανάλυσηel
heal.classificationDistiilation, Fractionalen
heal.classificationΑπόσταξη, Κλασματικήel
heal.classificationGas chromatographyen
heal.classificationΑέρια χρωματογραφίαel
heal.identifier.secondary8712-
heal.languageel-
heal.accessaccount-
heal.recordProviderΣχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής- Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμωνel
heal.publicationDate2017-06-12-
heal.bibliographicCitationΧέιρ, Κ.-Α. (2017). Χημική σύσταση και ανάλυση πέντε εθνικών ποτών (Πτυχιακή εργασία). Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.el
heal.abstractΣτην συγκεκριμένη εργασία θα γίνει η ανάλυση της χημικής σύστασης 5 εθνικά ποτά. Αυτά είναι το Aράκ που παράγεται στη Μέση Ανατολή και θεωρείται εθνικό ρόφημα του Ιράκ, της Συρίας και του Λιβάνου, το ποτό Becherovka που παράγεται στην Τσεχία, το ποτό Genever της Ολλανδίας, το ποτό Luzhou της Κίνας και το τσίπουρο Βόλου της Ελλάδας. Επιπλέον, στην τρέχουσα εργασία, θα αναφερθούν λεπτομέρειες της τεχνικής παρασκευής τους καθώς και της τεχνικής του ποιοτικού τους χαρακτηρισμού μέσω της τεχνικής της αέριας χρωματογραφίας. Παράλληλα, θα γίνει αναλυτική αναφορά των χημικών τους συστατικών όπως αυτά ανιχνεύτηκαν με τη τεχνική της αέριας χρωματογραφίας. Τέλος, μέσω χρωματογραφικής ανάλυσης θα υπολογισθούν οι συγκεντρώσεις των διάφορων χημικών συστατικών σε καθένα από αυτά τα ποτάel
heal.abstractFive national drinks were analyzed by gas chromatography using Flame Ionization detector. These are Αrak drink which is produced in Middle East and is considered the national drink of Irak, of Syria and Lebanon, the drink Becherovka which is produced in Czech Republic, the drink Genever of Holland, the drink Luzxu of China and finally Tsipouro of Volos, a drink made in Greece. Furthermore, at the following work details of the production procedure of each of these drinks is presented. The basic principles of the technique of Gas Chromatography which is applied for the chemical analysis of these drinks will be introduced. Moreover, the analytical results of the analysis of chemical ingredients present in these drinks which are detected using the method of gas chromatography. Finally, the concentrations of all these ingredients will be illustrated through adequate graphics.en
heal.advisorNameΡήγας, Παντελήςel
heal.committeeMemberNameΡήγας, Παντελήςel
heal.academicPublisherΣχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής- Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμωνel
heal.academicPublisherIDteithe-
heal.numberOfPages54 σελ.-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13486
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.