Η συμπεριφορά των καταναλωτών ως προς το ηλεκτρονικό εμπόριο. Case study : ηλεκτρονικό εμπόριο σε κάβα ποτών (Bachelor thesis)

Μποτζώρης, Γεώργιος/ Τεληπορανίδης, Παναγιώτης


Η παρούσα εργασία αποτελεί την πτυχιακή μας εργασία που γίνεται με θέμα το ηλεκτρονικό εμπόριο σε κάβα ποτών. Στην αρχή γίνεται αναφορά στο ηλεκτρονικό εμπόριο παρουσιάζοντας τον ορισμό του , τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του και στην συνέχεια αναφέρονται οι λειτουργίες του. Έπειτα αναφέρονται και περιγράφονται κάποια χρήσιμα εργαλεία για την προώθηση και ανάδειξη ενός e-shop καθώς και για την ορθότερη διαχείρισή του. Στα επόμενα κεφάλαια παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με τις συνήθειες των καταναλωτών πάνω στις ηλεκτρονικές αγορές αλλά και στις συνήθειές του και στις προτιμήσεις του όσον αφορά το αλκοόλ. Μετά γίνεται αναφορά και περιγραφή της εταιρίας MyCava.gr η οποία είναι και το αντικείμενο μελέτης μας στην οποία προτείνουμε συμβουλές για την βελτίωση της στον χώρο των ηλεκτρονικών πωλήσεων στο τέλος της εργασίας. Γίνεται επίσης αναφορά και παρουσίαση των κύριων ανταγωνιστών της εταιρίας MyCava.gr και μετά από εκείνο το σημείο αρχίζει η παρουσίαση των πρωτογενών στοιχείων που συλλέχθηκαν από την επεξεργασία 120 απαντημένων ερωτηματολογίων από πελάτες κάβας. Τέλος γίνεται η SWOT analysis της εταιρείας σύμφωνα με πρωτογενή και δευτερογενή στοιχεία και προτείνονται συμβουλές προς την εταιρεία.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (πρώην) Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης
Subject classification: Electronic commerce
Ηλεκτρονικό εμπόριο
Consumer behavior
Συμπεριφορά καταναλωτή
Alcoholic beverage industry
Βιομηχανία αλκοολούχων ποτών
Keywords: ηλεκτρονικό εμπόριο, συμπεριφορά καταναλωτών, αλκοολούχα ποτά, διαφήμιση, ανάλυση S.W.O.T., Ελλάδα;e-commerce, consumer behavior, alcoholic beverages, advertising, analysis S.W.O.T., Greece
Description: Πτυχιακή εργασία - Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (πρώην) Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης, 2017 (α/α 8724)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13460
Appears in Collections:(πρωην) Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Mpotzwrhs & Telhporanidhs.pdf3.73 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13460
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.