Μελέτη της Ικανοποίησης / μη Ικανοποίησης των καταναλωτών από την κατανάλωση αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. (Bachelor thesis)

Ιακωβίδου, Χριστίνα-Άννα


Στην παρούσα πτυχιακή εργασία διερευνάται ο τρόπος αντίδρασης των καταναλωτών αναφορικά με τη δυσαρέσκεια τους απέναντι στα είδη τροφίμων. Σε πρώτο στάδιο συντάσσεται βιβλιογραφική ανασκόπηση όπου γίνεται εκτενής αναφορά στην ικανοποίηση και την δυσαρέσκεια του καταναλωτή . Τα στοιχεία αυτά αφορούν τον ορισμό της ικανοποίησης, την μέτρηση και τις αντιδράσεις των καταναλωτών , τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες τους όταν τους τύχαινε κάποια δυσάρεστη εμπειρία καθώς επίσης και η ανάπτυξη της ικανοποίησης ή της δυσαρέσκειας. Εν συνεχεία, αναφέρονται μερικά μοντέλα για την μέτρηση της ικανοποίησης των καταναλωτών και της συμπεριφοράς αυτών. Επιπροσθέτως, παρουσιάζονται οι παράγοντες που επηρεάζουν θετικά και αρνητικά τους καταναλωτές που κάνουν τις αγορές τους μέσω Η/Υ και του Ίντερνετ. Επίσης, παρουσιάζεται μία έρευνα για την στάση των Ελλήνων καταναλωτών στις online αγορές. Πλησιάζοντας στο τέλος της βιβλιογραφικής έρευνας γίνεται λόγος για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το e Word Of Mouth και την σχέση του με την συμπεριφορά των καταναλωτών όταν αυτοί είναι δυσαρεστημένοι. Στην συνέχεια αναφέρεται η μεθοδολογία της έρευνας που ακολουθήθηκε για την εκπόνηση της μελέτης αυτής καθώς επίσης και η ανάλυση του ερωτηματολογίου. Στο τελευταίο στάδιο, τέταρτο και πέμπτο κεφάλαιο, συντάσσεται η έρευνα πεδίου όπου καταγράφονται τα αποτελέσματα της έρευνας σε πίνακες μονής και διπλής εισόδου (crosstabs) από την είσοδο των πρωτογενών στοιχείων που συλλέχθηκαν και καταχωρήθηκαν στο πρόγραμμα στατιστικής ανάλυσης SPSS. Συνοψίζοντας, ακολουθούν τα συμπεράσματα της έρευνας – μελέτης, και κλείνει με την βιβλιογραφία η οποία είναι τύπου Harvard.  
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και οικονομίας-Τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων, πρώην τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης
Subject classification: Farm produce
Αγροτική παραγωγή
Consumer Satisfaction, Dissatisfaction, and Complaining Behavior, Inc--Greece
Ικανοποίηση καταναλωτών, δυσαρέσκεια και παράπονα συμπεριφοράς, κ.λ.π.--Ελλάδα
Ικανοποίηση καταναλωτή
Consumer complaints
Keywords: ικανοποίηση καταναλωτών, καταναλωτές, αγροτική οικονομία, αγροτικά προϊόντα, τρόφιμα, Ελλάδα;Consumer satisfaction, consumers, agricultural economy, agricultural products, food, Greece
Description: πτυχιακή εργασία-Σχολή Διοίκησης και οικονομίας-Τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων, πρώην τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης,2017(α/α 8415)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13154
Appears in Collections:(πρωην) Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13154
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.